"Dažreiz 13 stundu ilgā maiņā nav iespējams aiziet pat pusdienās." Lielbritānijas vecmāte dalās stāstā par darbu Covid-19 pandēmijas laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Covid-19 radītās krīzes laikā vecmātes darbs esot kļuvis citādāks, jo lietas, kas parasti tiek uztvertas kā pašsaprotamas, tagad vairs nav iespējas izdarīt, portālam "The Independent" atzina kāda Lielbritānijas vecmāte, kura vēlējās palikt anonīma.

"Viena no nozīmīgākajām lietām, kas mums darbā ir jāizdara - attiecību izveidošana ar gaidāmā bērniņa vecākiem," sacīja vecmāte.

Viņa norādīja, ka šis pienākums ir jāizdara ātri, jo vecmātes piedalās vienā no intīmākajiem pāra dzīves brīžiem. Tāpat tas ir viens no nozīmīgākajiem dzīves mirkļiem jebkuram cilvēkam.

"Strādāšana ar sejas masku ir radījusi pilnīgi jaunus izaicinājumus. Viņi neredz, ka mēs smaidam. Ir daudz grūtāk pārliecināt vecākus, ka dzemdību process norit veiksmīgi, jo viņi neredz mūsu sejas," atzīmēja vecmāte.

"Pašlaik strādājot ir ļoti karsti un es svīstu visu laiku. Divu metru attālumā no jebkuras sievietes ir jāvalkā sejas maska, priekšauts, cimdi, aizsargbrilles un aizsargvairogi. Tas darbu padara krietni lēnāku," sacīja vecmāte.

Viņa norādīja, ka vecmātes nezina, kura sieviete var būt inficējusies ar Covid-19 un kura nav. "Tas nozīmē, ka mēs pieļaujam iespēju, ka inficējusies sieviete atgriezīsies pie savas ģimenes."

"Katru dienu pēc darba es savu aizsargtērpu ielieku plastmasas maisā. Nonākot mājās, kurpes es atstāju aiz durvīm. Visas lietas es ielieku atkritumu tvertnē un tad ieeju mājās. Uzreiz dodos mazgāties un tikai tad dodos samīļot bērnus," savu ikdienas rutīnu atklāja vecmāte.

Anonīmā sieviete atklāj, ka maiņas ilgums parasti ir 13 stundas, kuru laikā dažreiz pat neesot iespējams aiziet pusdienās. "Mājās bieži ierodos pārgurusi, atūdeņojusies un ar sāpošu kaklu. Sajūtas ir tādas, ka mēs neko neesam izdarījušas, jo darba pienākumi no dzemdību pieņemšanas tagad fokusējas tikai uz Covid-19 piesardzības pasākumiem."

"Daudzas sievietes dzemdību nodaļā ir noraizējušās par savu un bērna veselību. Pacientes lielākoties pirms bērna laišanas pasaulē ir dzīvojušas pašizolācijā," atklāja vecmāte.

Sieviete atzīmēja, ka pēc Covid-19 krīzes beigām, iespējams, daudzām sievietēm būs novērojama depresija, ko izraisīs raizes par bērna drošību. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu