Civilās aviācijas aģentūra brīdina iedzīvotājus par nekontrolētu lidojošu dronu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Drons
Drons Foto: CAA

Civilās aviācijas aģentūra brīdina iedzīvotājus par gaisa telpā lidojošu nekontrolētu bezpilota gaisa kuģi, kura pēdējās iespējamās atrašanās vietas ir Bauskas apkārtne un Ādaži, aģentūru LETA informēja aģentūrā.

Sestdien kontrolēta lidojuma laikā tehnisku iemeslu dēļ atslēdzās bezpilota gaisa kuģa vadības sistēma. Šobrīd drona lidojuma augstums varētu būt virs 200 metriem.

Lidojošā drona izmēri ir 3,5 metri x 5,5 metri, bet tā svars - 26 kilogrami. Drona lidojuma ātrums ir aptuveni 70 kilometru stundā.

Aģentūra informē, ka degviela dronam pietiek aptuveni 90 stundu lidojumam, tādēļ tā aicina iedzīvotājus sekot līdzi notikumiem gaisa telpā līdz aģentūras nākamajiem paziņojumiem. 

Iedzīvotāji, kuri redz attēlos redzamo bezpilota gaisa kuģi, aicināti nekavējoties sazināties ar Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru pa tālruņiem 29337238 vai 65703988.

Par notikušo ir informēti glābšanas dienesti, Nacionālie bruņotie spēki un satiksmes ministrs.

Civilās aviācijas aģentūras Ārkārtas situāciju un komunikācijas vadītājs Aivis Vincevs aģentūrai LETA sacīja, ka informāciju par drona īpašnieku patlaban nevar sniegt, bet solīja informēt, ja dronu izdodas atrast. 

Tomēr viņš apstiprināja, ka drons nepārvietojas ar nekādiem sprādzienbīstamiem priekšmetiem. Lielākā bīstamība ir tā, ka tas pārvietojas nekontrolēti, tāpēc iedzīvotāji ir lūgti aplūkot drona bildes un ziņot, ja to redz vai dzird dronam līdzīgas skaņas.

Informācija ir nodota arī citu valstu gaisa telpu pārvaldniekiem, apliecināja Civilās aviācijas aģentūrā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu