Tokijas akvārijs aicina videozvanos sazināties ar zušiem, kas "sāk aizmirst cilvēkus"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Kāds Japānas akvārijs aicinājis cilvēkus sazvanīties ar tajā mītošajiem zušiem, jo dzīvnieki sāk aizmirst par cilvēkiem, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Kad dārza zuši Tokijas akvārijā paceļ acis no smiltīm, parasti viņi sastopas ar cilvēku skatieniem. Bet tāpat kā citiem dzīvniekiem, koronavīrusa dēļ mainījusies arī Sumidas akvārija zušiem.

Rādās, ka zivis sāk aizmirst, kā izskatās cilvēki. Satraukti, ka dārza zuši, kuri tā nosaukti, jo, baros izslejoties uz jūras gultnes, tie atgādina zāli, nākotnē apmeklētāju uztvers kā draudus, cilvēkus aicina ar tiem sazināties, izmantojot videozvanus.

Akvārijs ir slēgts kopš marta sākuma un zuši sākuši pierast pie no cilvēkiem brīvas vides.

Taču "bezprecedenta situācija" zušus un citus iemītniekus nostādījusi neērtā situācijā, paziņoja akvārija pārstāvji.

"Viņi neredz cilvēkus, neskaitos kopējus, un viņi sāk aizmirst cilvēkus," rakstīja akvārija "Twitter" kontā.

"Dārza zuši it īpaši pazūd smiltīs un slēpjas katru reizi, kad garām iet kopēji," informēja iestādē, piebilstot, ka viņu to jūtīgās dabas dēļ ir grūti uzraudzīt zivju veselību.

"Šis ir steidzams lūgums," rakstīts tā "Twitter" kontā. "Vai jūs varētu no mājām parādīt savu seju dārza zušiem?" Pasākumam dots nosaukums "sejas rādīšanas festivēls".

Kaut gan dārza zuši ir jūtīgi un tramīgi pēc dabas, 300 zivis, kas dzīvo vienā no akvārija tvertnēm, bija pieradušas pie cilvēkiem un reti slēpās, kad tuvojās apmeklētēji.

Lai palīdzētu zušiem atkal nonākt saskarē ar dabas mīļiem, akvārijā izvietotas pieci planšetdatori, kas pavērsti pret tvertni, kurā tie mīt. Lietotājus aicina sazināties, izmantojot lietotni "FaceTime".

Kad videozvans ir sākts, cilvēkus aicina parādīt sejas, māt un runāt ar zušiem. Tomēr, ņemot vērā dzīvnieku biklumu, cilvēkus aicina nepacelt balsi.

Festivāls paredzēts no 3. līdz 5. maijam. Iestādes lūgums licis atsaucies daudziem atbalstītājiem tiešsaistē, izmantojot mirkļbirku "lūdzuatceriescilvēkus.

""Kad tu skaties uz dārza zušiem, dārza zuši skatās uz tevi." Skaidrs. Es būšu priecīgs piedalīties," rakstīja viens "Twitter" lietotājs.

"Viņiem vajag apmācības, lai iemācītos, ka cilvēki nav drauds! Interesanti," rakstīja cits.

Daudzi aicināja akvārija darbiniekus nodrošināt pieeju tiem, kas neizmanto "Apple" produktus.

"Es vēl nekad neesmu tā nožēlojis, ka man ir "Android" telefons," kāds rakstīja "Twitter".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu