Par seksuālu uzbrukumu arestēts olimpiskais medaļnieks džudo

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vans Kičuns.
Vans Kičuns. Foto: AFP / Scanpix

Par seksuāla rakstura uzbrukumu pusaudžu meitenei arestēts 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu sudraba medaļnieks džudo Vans Kičuns, vēsta Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap".

Tegu pilsētas policija norādīja, ka martā tika saņemts iesniegums, kurā pausts, ka bijušais džudists uzbrucis kādai pusaudzei. Vēlāk sportists tika aizturēts.

"Yonhap" vēsta, ka lietas turpmāka izskatīšana tiks nodota prokuroriem nākamajā nedēļā.

"Ir izdots aresta ordenis, bet lietas detaļas nevaram atklāt, jo noris izmeklēšana," teikts Tegu pilsētas policijas ziņojumā.

Vans jau iepriekš ir iekūlies nepatikšanās ar likumu, jo 2009.gadā viņš kādā naktsklubā iesita sievietei. Vēlāk sportists tika arestēts, bet drīz vien jau atkal nonāca uz brīvām kājām, jo abas puses panāca mierizlīgumu.

Piecus gadus vēlāk viņš uz astoņām dienām tika ievietots militārajā cietumā, jo apmācību laikā atļāvās lietot mobilo tālruni.

Sportists 2008.gada Olimpiādē bija viens no četriem savas valsts sportistiem, kuriem izdevās iegūt kādu no godalgām. Neraugoties uz plaisu krūškurvī, Kičuns spēja pārvarēt ceturtdaļfinālu un pusfinālu. Četrus gadus vēlāk Londonā viņam bija iespēja iegūt bronzu, bet izšķirošajā cīņā tika piedzīvots zaudējums.

Kičuns spēkojās svara kategorijā līdz 73 kilogramiem un 2007., kā arī 2009.gadā kļuva par pasaules čempionu. 2010.gadā viņš ieguva pasaules čempionāta bronzu. Tāpat viņš ir divkārtējs Āzijas čempions.

Pēc karjeras beigām Kičuns Tegu pilsētā atvēra savu džudo skolu un bija visai aktīvs arī sociālajā vietnē "Youtube".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu