Video ⟩ "Mēs tikai ar caurlaidēm, policija dežūrē no rīta līdz vakaram." Spītējot pulcēšanās ierobežojumiem, Maskavas elite baznīcā svin Lieldienas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SCANPIX

Maskava bija pirmā pilsēta Krievijā, kurā tika ieviesti stingri pulcēšanās ierobežojumi Covid-19 dēļ - bez caurlaidēm no mājam iziet nedrīkst, bet par pārvietošanos bez atļaujas jāmaksā lieli sodi. Tomēr žurnālisti fiksējuši kādu pārkāpumu Lieldienās, ziņo TV3 raidījums "Melu teorija".

Pulcēties nedrīkstēja arī pareizticīgo Lieldienu laikā. Uz to īpaši aicināja valsts vadība.

Bet pašā Maskavas centrā, pretī Kremlim, Svētās Sofijas baznīcā, kas atrodas starp Rosneft un aizsardzības ministrijas ēku, Lieldienu naktī notika slēgts dievkalpojums. To pamanīja žurnālisti no neatkarīgā telegram kanāls "BAZA".

Baznīcu tonakt apmeklēja ap 50 - 60 cilvēku, tiem bija izsniegtas īpašas caurlaides, visu pieskatīja policija. Starp Lieldienu dievkalpojuma apmeklētājiem bija garīdznieki un viņu ģimenes, dažādas VIP personas, piemēram aktieris Ivans Ohlobistins ar ģimeni.

Ivans Ohlobistins ir Krievijā pazīstams aktieris, kurš vienlaikus ir arī garīdznieks. 2011. gadā viņš grasījās kandidēt prezidenta vēlēšanās, bet nedaudz vēlāk no šī nodoma atkāpās.

Pāris nedēļas pirms slēgtā Lieldienu pasākuma Ohlobistina meita paziņoja, ka izslimo koronavīrusu. Ohlobistins žurnālistiem neatbildēja, kāpēc pārkāpj karantīnas noteikumus.

Baznīcas pārstāvji žurnālistiem skaidroja, ka dievkalpojumā piedalījās tikai garīdznieki, bet uzfilmētajos kadros redzams, ka tā nav taisnība.

"Mēs tikai ar caurlaidēm, policija dežūrē vienmēr, no rīta līdz vakaram. Tikai ar caurlaidēm, sarakstus mēs iesniedzām, tajos bija tikai dievkalpojumam nepieciešamie darbinieki. Koris un garīdznieki," saka baznīcas pārstāve.

Svētās Sofijas Dievišķās Gudrības baznīca ir neliela, bet nozīmīga baznīca. Tajā kalpo priesteris Vladimirs Volgins. Viņš ir Krievijas bijuša prezidenta un premjerministra Dmitrija Medvedeva sievas Svetlanas garīgais tēvs.

Video: "Melu teorija" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu