VP pēc pieprasījuma veikusi kratīšanu Dānijas 100 kilogramu kokaīna lietā aizturēto Latvijas pilsoņu dzīvesvietās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policija (VP) pagājušajā nedēļā pēc Dānijas kolēģu lūguma veikusi kratīšanas Dānijā 100 kilogramu kokaīna lietā aizturēto Latvijas valstspiederīgo dzīvesvietās, aģentūra LETA noskaidroja VP Sabiedrisko attiecību nodaļā.

16.februārī Dānijas policija izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka policija lietā par kokaīna kontrabandu lielā apmērā aizturējusi 27 ārvalstu pilsoņus, un to vidū ir arī vairāki Latvijas pilsoņi.

Pēc policijas sniegtās informācijas, Dānijas dienvidu salā Langelandē no refrižeratorkuģa "Duncan Island", kam ir Bahamu salu karogs, izkrauti 100 kilogramu kokaīna.

Kuģis, kas braucienu bija sācis Ekvadorā janvāra beigās, bija nesen atstājis Zviedrijas dienvidu ostu Helsingborgu un devies uz Sanktpēterburgu Krievijā, iepriekš ziņoja Dānijas telekanāls TV2.

Lai saņemtu kravu, sestdien no Langelandes pie kuģa laivā devušies vairāki vīrieši un viņi aizturēti, kad ar kokaīnu atgriezušies salā.

Savukārt kuģim likts doties uz Dānijas ostu Kalundborgu, kur aizturēti visi 24 tā apkalpes locekļi - Ekvadoras, Filipīnu, Indijas, Krievijas, Polijas un Ukrainas pilsoņi, vēstīja Dānijas policija.

VP aģentūrai LETA pastāstīja, ka 15.februārī Dānijas tiesībsargājošās iestādes sadarbībā ar Valsts policiju par kokaīna kontrabandu kopumā aizturēja četrus Latvijas valstspiederīgos - 1970., 1976., 1979. un 1971.gadā dzimušus vīriešus. Šīs personas patlaban atrodas Dānijā apcietinājumā.

Savukārt pagājušajā nedēļā Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki saistībā ar Dānijas tiesībsargājošo iestāžu tiesiskās palīdzības lūgumu veica kratīšanas dažādās Latvijas pilsētās, Dānijas lietā aizdomās turamo dzīvesvietās un automašīnās, norādīja VP.

Kratīšanās izņemti dažādi priekšmeti un dokumenti, kam varētu būt pierādījumu nozīme.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu