"Jokerit" oficiāli paraksta līgumu ar Kalniņa konkurentu Lindbeku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andreass Lindbeks
Andreass Lindbeks Foto: AP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Helsinku "Jokerit" oficiāli noslēgusi līgumu ar zviedru vārtsargu Andersu Lindbeku.

Līgums ar 32 gadus veco vārtsargu, kurš sastādīs konkurenci latvietim Jānim Kalniņam, noslēgts uz vienu sezonu. Lindbekam ir arī 130 spēļu pieredze Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Zviedrijas vārtsargs aizvadītajā sezonā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vārtos vidēji mačā ielaida 2,39 ripas un atvairīja 92,3% raidījumu. Viņš kopumā vārtos stājās 36 reizes, no kurām uzvarēja 17. Divas reizes viņš nosargāja savus vārtus neskartus.

Iepriekšējā sezona Lindbekam bija pirmā KHL, bet pirms tam viņš gadu spēlēja Šveices augstākās līgas (NLA) komandā "Davos". 

Pirms tam viņš septiņas sezonas spēlēja Ziemeļamerikā, lielākoties Amerikas Hokeja līgā (AHL). NHL, pārstāvot Nešvilas "Predators", Tampabejas "Lightning", Dalasas "Stars", Bufalo "Sabres" un Arizonas "Coyotes" vienības, Lindbeks laukumā devās 130 spēlēs, kurās vidēji ielaida 2,87 ripas, atvairīja 90,4% metienu un trīs reizes palika "sausā".

Lindbeks karjeras laikā spēlējis arī dzimtenē Zviedrijā, bet NHL lokauta laikā viņš uzturēja formu Somijā. Viņš pārstāvējis arī Zviedrijas izlasi, pirms desmit gadiem izcīnot bronzu pasaules čempionātā.

Kalniņš šosezon bija viens no KHL labākajiem vārtsargiem, 47 spēlēs vidēji ielaižot 2,14 ripas, kā arī atvairīja 92% metienu. Vārtsargs savai komandai nodrošināja 33 uzvaras un divas reizes palika "sausā".

Piecos "play-off" mačos viņš vidēji ielaida 2,04 ripas un atvairīja 92,8% metienu.

Tieši Kalniņa komanda bija pirmā, kura pēc izslēgšanas spēļu pirmās kārtas paziņoja, ka vairs neturpinās dalību KHL Covid-19 straujās izplatības dēļ. 

Kalniņa komanda Rietumu konferences pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv", taču sezona tika pilnībā pārtraukta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu