Sākta Daugavas stadiona ledus halles, kas paredzēta 2021. gada hokeja PČ, būvniecība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavas stadiona ledus halle
Daugavas stadiona ledus halle Foto: Publicitātes foto

Sākta Daugavas stadiona ledus halles būvniecība, aģentūru LETA informēja VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" pārstāvji.

Pēc vairāk nekā pusgadu ilga darba pie Daugavas stadiona ledus halles būvprojekta izstrādes, kopīgi strādājot projektētājiem un būvniekiem SIA "Ozola&Bula, arhitektu birojs", SIA "ARMS Group" un "RTS Infraehitus", būvprocesa vadītājiem un būvuzraudzībai SIA "CMB", projekta "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē" komandai un Latvijas Hokeja Federācijai, būvprojekts ir izstrādāts un tam saņemts pozitīvs būvekspertīzes slēdziens.

2020.gada 9.aprīlī ir saņemta Rīgas pilsētas būvvaldes būvatļauja, kas ļauj sākt ledus halles būvniecību. Ledus halle ekspluatācijā jānodod 2021.gada martā, lai maijā tajā varētu norisināties Pasaules čempionāts hokejā vīriešiem.

"Būvprojekta izstrādes gaita nebija viegla, tika ieguldīts liels darbs, lai visas iesaistītās puses spētu nonākt pie vienota redzējuma. Esmu pārliecināts, ka ieguldītais darbs pie projektēšanas rezultēsies ar starptautiskajām prasībām atbilstošu sporta infrastruktūras objektu, kas būs piemērots ne tikai sportam, bet arī kultūras pasākumiem, tostarp Dziesmu un deju svētku vajadzībām," norādīja Daugavas stadiona valdes loceklis Guntis Zālītis.

Daugavas stadiona ledus halle galvenokārt būs paredzēta hokeja, daiļslidošanas, šorttreka un kērlinga treniņprocesu nodrošināšanai un sacensībām, kā arī kultūras pasākumiem.

Daugavas stadiona teritorija līdz 2022.gadam tiks pilnībā atjaunota un izveidota par kultūras un sporta kvartālu Grīziņkalnā. 

Pirmajā attīstības posmā rekonstruēta Centrālā tribīne un no jauna uzbūvētas Dienvidu un Ziemeļu tribīnes, kā arī Rīgas domes Satiksmes departaments projekta ietvaros ir pabeidzis Daugavas stadionam pieguļošo ielu Augšielas, Ata ielas un Vagonu ielas rekonstrukciju. 

Otrais attīstības posms paredz jaunas ledus halles būvniecību, bet nākamajos attīstības posmos tiks uzbūvēta vieglatlētikas manēža ar multifunkcionalitāti, kurai ir izstrādāts būvprojekts minimālā sastāvā. Tāpat notiek darbs pie iepirkuma dokumentācijas izstrādes centrālajam sporta laukumam, vieglatlētikas treniņu laukumam, kā arī kopējam teritorijas labiekārtojumam. Teritorijā ir plānota arī privāto investīciju objektu attīstība.

Visi darbi tiek veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē" ietvaros. Projektu īsteno "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību un VAS "Valsts nekustamie īpašumi". 

Kopējais projekta finansējums ir 67 560 868,06 eiro, tostarp ERAF finansējums ir 39 931 548,49 eiro, valsts budžeta finansējums ir 5 546 744,82 eiro, Rīgas pašvaldības finansējums ir 1 500 000 eiro, privātais finansējums ir 1 725 134,98 eiro, bet neattiecināmās izmaksas ir 18 857 439,77 eiro apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu