"Šajā līkumā bieži notiek avārijas." Jauna informācija par traģisko ceļu satiksmes negadījumu Bauskas novadā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Par drošības trūkumu autoceļa posmā pie Pētermuižas autobusu pieturas ik dienu uztraucas Likvertenu iedzīvotāji. Labā asfalta dēļ šoferi mēdz "ieskrieties" un nerēķinās ar grūti izbraucamu līkumu tieši priekšā. Dzīvību "melnajā punktā" piektdien, 1. maijā, zaudēja kāds apkārtnes iedzīvotājs, kurš nespēja savaldīt savu spēkratu un ietriecās kokā, ziņo raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Edmunds Likvertenos dzīvo vairāk nekā 15 gadu. Viņa ģimenes māja, kuru ieskauj žogs, ir tieši pie autoceļa Bauska-Aizkraukle. Vīrietis stāsta, ka transportlīdzekļu vadītāji bieži vien līkumā pie Pētermuižas autobusu pieturas neievēro ceļu satiksmes noteikumus, apdraudot apkārtējo cilvēku drošību. Piektdien agri no rīta Edmunds izdzirdēja sava suņa Rekša uztrauktu riešanu un saprata, ka notikusi avārija.

"Bija būkšķis, sāka suņi riet. Bet tāds kluss, es domāju, ka tālumā pērkons, bet skaidras debesis. Pēc tam vēl viens kādas pusminūtes, bet tas bija skaļāk. Tad laikam tā mašīna uzsprāga. Izskrēju puspliks, paskatījos pāri sētai – uguns jau līdz kokiem," raidījumam "Degpunktā" stāstīja Edmunds.

Kāds 56 gadus vecs Bauskas novada iedzīvotājs, virzoties pa šoseju uz Aizkraukles pusi, nebija spējīgs novaldīt savu "Honda Civic" spēkratu un ietriecās kokā. Vietējie pieļauj iespēju, ka automašīna traukusies pārāk lielā ātrumā, tāpēc kontrole zudusi.

Notikuma vietā ieradās divas ugunsdzēsēju brigādes. Vīrietis joprojām bija iesprostots metāla vrakā. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību glābējiem izdevās atsvabināt spēkrata vadītāju, taču viņš jau bija miris. Edmunds stāsta, ka abi ar kaimiņu gribēja palīdzēt šoferim, jau pirms ieradās operatīvie dienesti, taču tas nebija iespējams.

"Mēs neko nevarējām izdarīt, jo tur pat tuvumā nevarēja pieiet. Visi mašīnas dzelži bija sakarsuši. Pēc tam atbrauca ātrā palīdzība un vienu cilvēku it kā atrada," norādīja Edmunds.

Oficiāli neapstiprināta informācija vēsta, ka sadragātais "Honda Civic" nepiederēja vīrietim, kas ietriecās kokā, bet gan viņa audžudēlam. Policijā uzsākts kriminālprocess, lai noskaidrotu bojāejas apstākļus. Edmunds tikmēr dusmojas par autovadītāju biežo pārgalvību bīstamajā līkumā, vienlaikus brīdinot citus stūrētājus šeit ievērot piesardzību.

"Te bieži notiek avārijas, man mājai ir uzlikta jauna sēta, jo pirms 2020. gada man tā tika sabojāta. Vēl pirms mēneša divus kokus nogāza mašīna," sacīja vietējais iedzīvotājs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu