Krīze Katalonijā - kļuvis zināms, kādu summu Covid-19 krīzes dēļ zaudēs slavenais futbola klubs "Barcelona"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FC "Barcelona" futbolisti
FC "Barcelona" futbolisti Foto: AFP / Scanpix

Covid-19 izraisītās pandēmijas ekonomiskās sekas patiesi būs jūtamas tikai nākotnē, bet daudzi pasaulē slaveni sporta klubi ir paspējuši aprēķināt ārkārtas stāvoklī piedzīvotos zaudējumus. Izņēmums nav arī FC "Barcelona", kuri saņēmuši visai pamatīgu finansiālo triecienu, vēsta ESPN.

Tiek ziņots, ka kopējais FC "Barcelona" zaudējumu apmērs šajā gadā sasniegs 120 līdz pat 140 miljonus eiro. Šādu informāciju sarunā ar ESPN atklājis pats kluba prezidents Žordi Kardoners.

Funkcionārs atklāj ari zaudējumu sadalījumu kategorijās. Pēc Kardonera teiktā vislielākais finansiālais trieciens nāk tieši no pārtrauktās biļešu pārdošanas. Kluba prezidents lēš, ka aizliegums faniem apmeklēt spēles klātienē, kā arī vienības muzeju, kopumā nesīs 50 miljonu eiro lielus zaudējumus.

Tāpat lieli zaudējumi piedzīvoti pārtraukto televīzijas translāciju dēļ - 39 miljoni. Tāpat pie lielākajiem zaudējumu avotiem Kardoners min arī dažādu potenciālo uzņēmējdarbības ienākumu (piemēram, jaunatnes akadēmija) iztrūkumu. Kluba prezidents uzskata, ka šajā kategorijā zaudējumi sastādīs aptuveni 20 - 25 miljonus eiro.

Tomēr pats Kardoners atzīst, ka situācija nebūt nav tik sūra, kā varētu šķist: "Daudzi cilvēki domā, vai kluba finansiālās problēmas ietekmēs arī mūsu vienības ekselenci futbola laukumā. Kluba tīrā peļņa laika periodā no 2011. - 2019. gadam ir 190 miljoni eiro. Līdz ar to šī gada zaudējumus būs vieglāk pārdzīvot."

Slavenajam Katalonijas klubam palīdzīgu roku ir snieguši arī tā spēlētāji, kuri ir piekrituši algas samazinājumam 72% apmērā.

Čempionu līgas trofeju "Barcelona" spēlētāji pēdējo reizi virs savām galvām pacēla 2014./2015. gada sezonas noslēgumā, kad fināla mačā ar rezultātu 3:1 tika pārspēta Turīnas "Juventus" vienība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu