Tiešraides arhīvs ⟩ Vebinārā informē par centralizēto eksāmenu norisi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šodien Valsts izglītības satura centra (VISC) "Facebook" lapā norisinās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un centra informatīvs seminārs par valsts pārbaudes darbu norisi, aģentūra LETA.

Video: Seminārs pulksten. 16

Vebinārā eksāmenu rīkotāji informēs par Valsts pārbaudes darbu norisi un to grafiku, kā arī sniegs informāciju par skolēnu aptaujas rezultātiem par eksāmenu norisi.

Pasākumā VISC pastāstīs par ieteikumiem 12. klašu izglītojamo un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu pirmseksāmenu klātienes konsultāciju un valsts pārbaudījumu organizēšanai un norisei ārkārtējās situācijas laikā.

Tiešsaistes vebinārā piedalīsies VISC vadītājs Guntars Catlaks, "Edurio" skolu izaugsmes vadītājs Latvijā Gatis Narvaišs, VISC Vispārējās izglītības pārbaudījumu nodaļas vadītājs Kaspars Špūle,  VISC Profesionālās izglītības pārbaudījumu nodaļas vadītājs Māris Dukurs un Veselības ministrijas Vides veselības nodaļas vadītāja Jana Feldmane.

VISC vadītājs iepriekš skaidroja, ka eksāmenu rīkotāji plāno organizēt ļoti detalizētu informatīvo semināru par pārbaudes darbu norisi un visiem paredzētajiem noteikumiem.

Catlaks norādīja, ka vebinārā plānots sniegt atbildes uz reģistrēšanos un pārreģistrēšanos noslēguma pārbaudījumiem, distancēšanās noteikumiem pārbaudījumu laikā, mājas karantīnas un izolācijas nosacījumiem tiem, kuri būs atgriezušies no ārzemēm, un arī uz citiem jautājumiem.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) iepriekš informēja, ka līdz šodienai būs tapis detalizēts plāns par to, kā notiks pārbaudījumu organizēšana.

Nākamnedēļ VISC un IZM plāno ļoti detalizēti šos jautājumus pārrunāt ar skolēniem, skolotājiem un skolu direktoriem. Līdz 6. maijam būs tapis detalizēts plāns par to, kā notiks pārbaudījumu organizēšana, solīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Jau vēstīts, ka valsts pārbaudes darbi 9.klašu beidzējiem šogad nenotiks, vienlaikus eksāmeni 12. klasēm notiks, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Plānots, ka 12. klašu centralizēto eksāmenu ilgums nepārsniegs trīs stundas un tā rakstīšanas brīdī skolēni izmantos individuālos aizsardzības līdzekļus, iepriekš atklāja Catlaks, uzsverot, ka par izmaiņām vēl būs jālemj valdībai.

VISC apsver arī iespēju samazināt uzdevumu daudzumu, nemainot kopējo grūtības pakāpi un eksāmenu rakstīšanas laikā nav paredzēti starpbrīži.

Plānots, ka skolēniem būs jāievēro divu metru distance, būs pieejami dezinfekcijas līdzekļi un būs jālieto sejas maskas, kuras nodrošinās valsts, viņš teica.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu