Foto ⟩ Acīmredzamais - neticamais! Gaiss kļuvis tik tīrs, ka no Tallinas var saskatīt Helsinkus (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Madis Veltman

Kopš starp Tallinu un Helsinkiem prāmju kursēšana notiek daudz retāk, gaiss ir kļuvis tik tīrs, ka no Tallinas TV torņa iespējams saskatīt Helsinku panorāmu, ziņo portāls "Postimees".

Vides aizsardzības aģentūras datu pārvaldības nodaļas vadošais speciālists Elo Mandels pastāstīja, ka gaisa piesārņojumu noteikti samazinājusi retākā prāmju satiksme, taču noteikt, par cik tieši, nevar, jo Igaunijā nav monitoringa staciju, kas būtu vērstas tikai uz kuģošanu. 

Vides aizsardzības aģentūras prognozēšanas modeļa nodaļas galvenā speciāliste Jekaterina Služenikina piebilda, ka laikapstākļiem ir ļoti liela loma gaisa caurspīdīgumā un spēcīgā vējā gaisa piesārņojums izkliedējas ātrāk.

Eiropas Kosmosa aģentūras "Copernicus" attālās izpētes satelītu programma uzrāda, ka aprīļa otrajā pusē Somijas līcī un Igaunijā ievērojami samazinājusies smalko un īpaši smalko daļiņu PM2.5 un PM10 koncentrācija.

Tallinas televīzijas torņa direktors Jurijs Krisemans pastāstīja, ka Somijas salas no TV torņa bija saskatāmas pat bez īpaša aprīkojuma.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu