VID atklājis, ka viens no Latvijas vadošajiem futbola klubiem algas izmaksājis "aploksnēs" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: unsplash.com

TV3 Ziņu rīcībā nonākusi informācija, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) atklājis "aplokšņu algu" izmaksu lielos apjomos vienā no Latvijas vadošajiem futbola klubiem. 

Saistībā ar šo lietu sākti kriminālprocesi un veiktas arī vairākas kratīšanas.

TV3 Ziņu rīcībā nonākusi informācija, ka ar futbola klubu "Ventspils" saistītās telpās un personu dzīves vietās VID Muitas un nodokļu policija otrdien veikusi vairākas kratīšanas. 

Izmeklētājiem aizdomas, ka "aplokšņu algas" futbola kluba spēlētājiem lielos apjomos maksātas laika periodā no 2018. līdz 2019.gadam. Tāpat līdz šim brīdim grāmatvedības reģistros nav uzrādītas darba samaksas vairākiem desmitiem futbola kluba spēlētājiem.

Spēlētājiem aploksnēs maksātas ne tikai algas, bet arī tā sauktie bonusi – atkarībā no spēlētāju kvalifikācijas, no pieredzes, par iesistajiem vārtiem, par uzvarētajām spēlēm un arī šeit summas mērāmas tūkstošos.

TV3 Ziņu rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka personas pret kurām uzsākts kriminālprocess, ir par līdzīgiem noziegumiem Moldovā apsūdzētais “Ventspils” futbola kluba prezidents, bijušais Kišiņevas kluba "Dačia" vadītājs Adlans Šišhanovs, bijušais "Ventspils" futbola kluba direktors Andrejs Butriks, kluba menedžeris Nikolajs Djakins un finanšu direktors Sergejs Usačevs.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu