No 12. maija varētu atļaut pulcēties grupā līdz 25 cilvēkiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki parkā.
Cilvēki parkā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valdība jau rīt, 7. maijā, varētu lemt, ka no 12. maija pulcēšanās tiks atļauta līdz 25 cilvēkiem, vēsta Latvijas Televīzija.

Varētu tikt atvērti arī lielveikali brīvdienās, taču jāņem vērā, ka, pieaugot inficēto skaitam, ierobežojumi varētu atkal kļūt stingrāki.

Jau vēstīts, ka Baltijas valstu premjerministri trešdien vienojušies, ka Baltijas iekšējās robežas tiks atvērtas 15.maijā, paziņojis Latvijas premjers Krišjānis Kariņš.

Lēmums tika pieņemts attālinātas tikšanās laikā starp trīs Baltijas valstu premjerministriem.

Premjera birojā aģentūru LETA informēja, ka Baltijas valstu premjerministri bija vienisprātis, ka Baltijas valstu sekmīgi īstenotie pasākumi, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, ir pietiekams pamats, lai no 15.maija tiktu atcelta Baltijas valstu iekšējo robežu kontrole. 

"Baltijas valstu iedzīvotājiem līdz ar to tiks nodrošināta brīva kustība reģionā. Savukārt iedzīvotājiem, kuri ieradīsies no citām valstīm, arī turpmāk būs jāievēro 14 dienu pašizolācija," skaidroja Kariņa birojā.

Baltijas valstu ārlietu ministriem uzdots vienoties par praktiskiem soļiem ierobežojumu atcelšanā un informācijas apmaiņā par Baltijas valstīs ieceļošajām personām.

Lai koordinētu Baltijas valstu sadarbību Covid-19 ierobežojumu pakāpeniskā atcelšanā, šodien notiek arī Baltijas valstu veselības ministru videokonference, savukārt piektdien, 8.maijā, plānotas Baltijas valstu ārlietu ministru, kā arī iekšlietu ministru videokonferences.

Lietuvas premjers Sauļus Skvernelis otrdien izteicās, ka saskatot reālas iespējas atvērt marta vidū slēgtās robežas starp trim Baltijas valstīm un Poliju, jo Covid-19 situācija visās šajās valstīs ir līdzīga. 

"Saredzu reālas iespējas, ka Baltijas reģions varētu atvērties, un pastāv arī ticama varbūtība, ka tam varētu pievienoties Polija," sacījis Skvarnelis žurnālistiem Seimā.

Viņš piebildis, ka šo jautājumu pirmdien apspriedis ar Polijas premjeru Mateušu Moravecki un viņa reakcija uz tādu priekšlikumu bijusi pozitīva.

Iepriekšējā tikšanās laikā, 22.aprīlī, Baltijas valstu premjerministri pārrunāja praktisko sadarbību Covid-19 radītās krīzes risināšanā, karantīnas pasākumu atvieglošanā, ideju un rīcības koordinēšanā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu