Dumpis: Lai arī Covid-19 izplatība mazinās, nedrīkst zaudēt modrību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uga Dumpis
Uga Dumpis Foto: Zane Bitere/LETA

Lai arī saslimstība ar Covid-19 Latvijā mazinās, šīs slimības ierobežošanā nedrīkst zaudēt modrību, šādu nostāju aģentūrai LETA pauda Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis.

Eksperts atzīmēja, ka pašlaik Covid-19 izplatīšanās Latvijā vairāk notiek uzliesmojumu veidā, kas liecina, ka visi slimības gadījumi nav apzināti un nekādā veidā nedrīkst zaudēt modrību.

"Ja ilgstoši netiek pamanīts kāda uzliesmojuma sākums, gadījumu skaits var strauji pieaugt," brīdināja infektologs.

Pēdējie novērojumi gan liecina par Covid-19 gadījumu skaita samazināšanās tendenci, atzina infektologs, vienlaikus uzsverot, ka "situācijās, kad ir maz saslimušo, skaits var būtiski mainīties atkarībā no konstatētu uzliesmojumu plašuma".

Raugoties no infektoloģijas viedokļa, infekciju slimībām ir raksturīga izplatība uzliesmojumu veidā, kuri var parādīties dažādās vietās. Tāpēc infektologs norāda, ka patlaban primārais uzdevums ir pamanīt šādus uzliesmojumus laikus un apzināt kontakta personas.

"Jo ģeogrāfiski lokalizētāki ir šie uzliesmojumi, jo vieglāk tos izprast un ierobežot," piebilda Dumpis.

Ņemot vērā to, ka pēdējās dienās lielākā daļa Covid-19 testu tiek veikta dažādās iestādēs un konkrētās mērķgrupās, identificēto inficēto skaits nav tieši atkarīgs no testu skaita, bet drīzāk no tā, cik mērķtiecīgi tie veikti, atzīmēja eksperts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu