Aizvadītajā diennaktī Latvijā apstiprināti deviņi Covid-19 saslimšanas gadījumi, viens cilvēks miris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iespēja nodot analīzes uz Covid-19 Latvijas Infektoloģijas centrā.
Iespēja nodot analīzes uz Covid-19 Latvijas Infektoloģijas centrā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā diennaktī apstiprināti deviņi jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, kopējam inficēto skaitam sasniedzot , informēja Slimību kontroles un profilakses centrs.

Pēdējā diennaktī veikti 2 442 Covid-19 testi. SPKC saņēma informāciju par trešo Covid-19 nāves gadījumu (pacients vecumā no 75 līdz 80, bija vairākas hroniskas saslimšanas), kurš miris ārpus stacionāra.

Latvijā kopā veikti 71 069 izmeklējumi, saslimušas 909 personas un 464 izveseļojušās, 18 mirušas. Pēdējās diennakts laikā stacionēts 1 pacients ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas 29 pacienti: 26 pacienti ar vidēji smagu, 3 pacienti ar smagu slimības gaitu. No stacionāra izrakstīti 105 pacienti, liecina Nacionālā Veselības dienesta dati.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka pēdējā laikā Covid-19 visbiežāk izplatās ģimenes locekļu, kolēģu un draugu vidū.

Perevoščikovs atzīmēja, ka kopš marta beigām, kad tika novērota maksimālā saslimstība ar Covid-19, jaunatklāto pacientu skaits krītas jau piekto nedēļu pēc kārtas, kamēr testēšanas apjoms pieaug.

Kā vēstīts iepriekš, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13. marta līdz 12. maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne aizliegumu un ierobežojumu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) 28. aprīlī mediju pārstāvjus informēja, ka 7. maijā Ministru kabinets sāks pārskatīt ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus.

"Plānojam pārskatīt pieņemtos lēmumus par noteiktajiem ierobežojumiem ārkārtējās situācijas laikā. Skatīsimies, kurus ierobežojumus pakāpeniski atcelt, vienlaikus ņemot vērā cilvēku veselības un drošības aspektus. [Covid-19 krīze] nav īslaicīgs pasākums, bet jāiemācās atgriezties tuvāk normālai dzīvei, ļaujot attīstīties arī ekonomikai," uzsvēra Kariņš.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka valdība varētu lemt atļaut publisku pulcēšanos līdz 25 cilvēkiem un atļaut lielveikalu darbu brīvdienās ārpus Rīgas, vienlaikus pieļaujot iespējas drošības pasākumus atkal pastiprināt, ja saslimstības rādītāji pasliktinātos.

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu