"Viņš nav pelnījis ēst." Kā Maikls Džordans sodīja komandas biedru pēc sliktām spēlēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AFP / Scanpix

Maikls Džordans ienīda zaudēt, līdz ar to viņš meklēja un atrada dažādus veidus, lai motivētu komandas biedrus spēlēt labāk. Viens no ekstrēmākajiem motivēšanas paņēmieniem pārcieta Horass Grants, vēsta Čikāgas "Bulls" apskatnieks Sems Smits

Kad nākamā spēle bija paredzēta citā pilsētā, klubi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubi vairumā gadījumu uz nākamo galamērķi dodas, izmantojot lidmašīnas, kurās, protams, ir iespējams arī ieturēties.

Tas pats attiecās arī uz Čikāgas "Bulls" spēlētājiem. Vienīgais izņēmums bija Horass Grants gadījumos, kad "Bulls" piedzīvoja zaudējumu un viņš bija aizvadījis sliktu individuālo maču.

"Gadu gaitā pie manis ieradās daudzi spēlētāji, sakot: "Tu zini, ko viņš [Džordans] izdarīja? Viņš lidmašīnā Horasam Grantam atņēma ēdienu slikti aizvadītas spēles dēļ." Maikls stjuartēm esot skaidri un gaiši pateicis: "Nebarojiet Horasu. Viņš aizvadīja sliktu spēli"," stāsta Smits.

Kā apgalvoja Smits, spēlētāji pie viņa vērsušies ar nodomu apturēt Džordana despotisko sodīšanas metodi, bet nav bijuši gatavi likt savu parakstu zem citāta: "Man bieži jautāja, kāpēc es par šo nerakstu. Mana atbilde bija vienkārša: "Ja tu vēlies tikt citēts, droši. Es neizmantoju terminu "līgas avoti". Ja esi gatavs tikt citēts, mēs varam to darīt." Šajos brīžos spēlētāji atkāpās sakot, ka nav gatavi šādi runāt par Džordanu."

Grants bija svarīga "Bulls" sastāvdaļa pirmajā trīs čempiona titulu tūrē no 1991. - 1993. gadam. Šajās sezonās spēka uzbrucējs vidēji spēlē izcēlās ar 13,4 punktiem un 9,3 bumbām zem groziem. Pēcāk Grants pievienojās Orlando "Magic" un kopā ar Šakilu O'Nīlu un Aferniju Hardaveju 1995. gada Austrumu konferences pusfinālā uzveica "Bulls", kuru sastāvā pēc karjeras pārtraukuma bija atgriezies Džordans.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu