Tiešraides arhīvs ⟩ Informē par centralizēto eksāmenu norisi un ieteikumiem to organizēšanā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukšā mācību klase. Ilustratīvs attēls.
Tukšā mācību klase. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien plkst. 10 notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) organizētā videokonference par centralizēto eksāmenu norisi un ieteikumiem to organizēšanā, informēja LPS. 

Videokonferencē piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), Izglītības un zinātnes ministrijas Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta direktore Rūta Gintaute-Marihina, Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks, Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Murmane-Umbraško, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Mārtiņš Baltmanis, Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristians Godiņš un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Tiešraides laikā būs iespēja uzdot jautājumus, sūtot tos uz e-pasta adresi "tiesraide@lps.lv".

Jau vēstīts, ka valsts pārbaudes darbi 9. klašu beidzējiem šogad nenotiks, vienlaikus eksāmeni 12. klasēm notiks.

Plānots, ka 12. klašu centralizēto eksāmenu ilgums nepārsniegs trīs stundas un tā rakstīšanas brīdī skolēni izmantos individuālos aizsardzības līdzekļus, iepriekš atklāja Catlaks, uzsverot, ka par izmaiņām vēl būs jālemj valdībai.

VISC apsver arī iespēju samazināt uzdevumu daudzumu, nemainot kopējo grūtības pakāpi un eksāmenu rakstīšanas laikā nav paredzēti starpbrīži.

Plānots, ka skolēniem būs jāievēro divu metru distance, būs pieejami dezinfekcijas līdzekļi un būs jālieto sejas maskas, kuras nodrošinās valsts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu