Tiešraides arhīvs ⟩ Valdība informē par šodien pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjers Krišjānis Kariņš
Premjers Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Ministru kabinets šodien, 7. maijā, ārkārtas sēdē lēma par ārkārtējās situācijas pagarināšanu un saistībā ar Covid-19 pandēmijas noteikto ierobežojumu mīkstināšanu. Par lēmumiem, kas sēdē pieņemti, valdība informē preses konferencē.

Video: Tiešraide no preses konferences 7. maijā

Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13. marta līdz 12. maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne aizliegumu un ierobežojumu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) 28. aprīlī mediju pārstāvjus informēja, ka 7. maijā Ministru kabinets sāks pārskatīt ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus.

"Plānojam pārskatīt pieņemtos lēmumus par noteiktajiem ierobežojumiem ārkārtējās situācijas laikā. Skatīsimies, kurus ierobežojumus pakāpeniski atcelt, vienlaikus ņemot vērā cilvēku veselības un drošības aspektus. [Covid-19 krīze] nav īslaicīgs pasākums, bet jāiemācās atgriezties tuvāk normālai dzīvei, ļaujot attīstīties arī ekonomikai," uzsvēra Kariņš.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valdība šodien varētu lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 11. jūnijam, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Vienlaikus valdība lems par ierobežojumu mīkstināšanu, kas skar mācību procesu, sportošanu, pulcēšanos un pasažieru pārvadājumus. Visās minētajās jomās gan paredzēti konkrēti nosacījumi.

Piemēram, valdība varētu lemt par to vai ar 13. maiju atsākt starptautiskos pasažieru gaisa pārvadājumus un starptautiskos pasažieru jūras pārvadājumus. Pasažieru pārvadājumi varētu notikt uz Eiropas valstīm, taču konkrēts valstu saraksts varētu tikt precizēts.

Valdība varētu lemt par to vai ar 18. maiju atsākt starptautiskos pasažieru autopārvadājumus un dzelzceļa pārvadājumus, taču pagaidām plānots, ka pārvadājumi notiks uz Lietuvu un Igauniju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu