LFF no futbola kluba "Ventspils" gaida oficiālu skaidrojumu saistībā ar "aplokšņu algu" lietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Futbola bumbas (ilustratīvas attēls)
Futbola bumbas (ilustratīvas attēls) Foto: optibetvirsliga.com

Latvijas Futbola federācija (LFF) šobrīd gaida futbola kluba "Ventspils" oficiālu skaidrojumu, lai spriestu par turpmāko rīcību un kluba statusu, ceturtdien aģentūru LETA informēja LFF preses dienests.

Trešdien telekanāls TV3 vēstīja par tā rīcībā esošu informāciju, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) futbola klubā "Ventspils" atklājis "aplokšņu algu" izmaksu lielos apjomos. Tāpēc esot sākti kriminālprocesi un veiktas vairākas kratīšanas ar futbola klubu "Ventspils" saistītās telpās un personu dzīves vietās.

Federācijas amatpersonas esot patiesi satrauktas par izskanējušo informāciju un apsūdzībām.

"Ceram uz aktīvu kluba rīcību, skaidrojot situāciju gan sabiedrībai, gan saviem sadarbības partneriem, tajā skaitā mums," teikts LFF skaidrojumā aģentūrai LETA.

LFF ceturtdien vēl nebija saņēmusi oficiālu informāciju no Ventspils kluba.

"Par informāciju, kas saistīta ar [kluba] "Ventspils" situāciju, uzzinājām no medijiem, bet neilgi pirms tam par to bijām padzirdējuši baumu līmenī," norāda LFF.

Lai saprastu, kādas darbības jāveic un kādas var būt notiekošā sekas, LFF vispirms vēlas sagaidīt kluba skaidrojumu.

"Cenšamies iegūt no kluba oficiālu skaidrojumu situācijai, lai varētu vairāk spriest par lietas apstākļiem un tālākajiem soļiem, jo skaidrs, ka šī situācija pašlaik rada dažādas neskaidrības un jautājumus par kluba statusu," norāda LFF.

Arī "Optibet" futbola virslīgas valdes priekšsēdētājam Maksimam Krivuņecam informācijas par notiekošo klubā "Ventspils" vēl nebija, un klubs viņam informāciju pagaidām nav sniedzis.

"Man informācijas nav. Jāpaļaujas uz izmeklēšanas un pārbaudes procesu, un tad varēsim spriest par notikušo," par procesiem Ventspils komandā saka Krivuņecs.

Trūkstot kluba sniegtajai informācijai, virslīgas vadībai ir grūti komentēt arī, kādas varētu būt pašreizējo darbību sekas.

"To man šobrīd ir ļoti grūti pateikt, jo, pirmkārt, nezinu, vai pārkāpumi ir vai nē. To mēs uzzināsim," saka "Optibet" futbola virslīgas valdes priekšsēdētājs. "Tomēr, ja pat kādi pārkāpumi ir, nezinu, kādi ir sodi par tāda veida pārkāpumiem," viņš atzina.

Krivuņecs saglabā optimismu un tic, ka Ventspils klubs šosezon virslīgā spēlēs.

"Ceru, ka viss būs kārtībā," ticību, ka "Ventspils" no Latvijas futbola kartes nepazudīs, saka virslīgas vadītājs.

Klubs pagaidām no oficiāliem komentāriem atturas.

TV3 vēstīja, ka šajā lietā statuss - personas, pret kurām uzsākts kriminālprocess - ir piemērots par līdzīgiem noziegumiem Moldovā apsūdzētajam futbola kluba "Ventspils" prezidentam Adlanam Šišhanovam, bijušajam kluba direktoram Andrejam Butrikam, kluba menedžerim Nikolajam Djakinam un finanšu direktoram Sergejam Usačevam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu