Dienvidkorejas olimpiskais čempions šorttrekā notiesāts par seksuālu uzmākšanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lims Hjodžuņs
Lims Hjodžuņs Foto: AFP / Scanpix

Dienvidkorejas olimpiskais zelta medaļnieks šorttrekā Lims Hjodžuņs ceturtdien tika notiesāts par seksuālu uzmākšanos komandas biedram, novelkot viņa bikses, paziņoja Seulas tiesa.

23 gadus vecais Lims savās mājās 2018.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā uzvarēja 1500 metru distancē un ieguva bronzu trīsreiz īsākā distancē.

Tomēr pagājušajā gadā viņš tika apsūdzēts par apģērba novilkšanu savam upurim komandas biedru priekšā nacionālajā treniņu centrā, un augustā viņam uz gadu tika aizliegts piedalīties sacensībās.

Tāpat viņam tika piespriests naudas sods trīs miljonu Dienvidkorejas vonu (2270 eiro) apmērā, kā arī 40 stundas ilga terapija dzimumnoziedzniekiem, aģentūrai AFP pavēstīja Seulas Centrālās apgabaltiesas pārstāvis.

Tiek ziņots, ka prokurori ir pieprasījuši cietumsodu.

Dienvidkoreja ir reģionāla sporta lielvara un regulāri ierindojas labāko desmitniekā izcīnīto medaļu jomā vasaras un ziemas olimpiskajās spēlēs.

Tomēr jau tā intensīvi konkurējošā sabiedrībā, kura uzvara sporta sabiedrībā nosaka gandrīz visu, ir izplatīta fiziska un mutiska vardarbība.

Īpaši valsts ātrslidošanas kopiena pēdējos gados ir saskārusies ar vairākiem nopietniem ļaunprātīgas rīcības skandāliem.

Pagājušajā gadā divkārtējā olimpiskā čempione Šima Sukhī publiski nāca klajā ar apsūdzībām, ka viņas bijušais treneris viņai seksuāli uzmācās un vairākas reizes fiziski viņu aizskāra.

Treneris tika ieslodzīts cietumā uz pusotru gadu.

Arī 2019.gadā vīriešu kārtas sportists uz mēnesi tika diskvalificēts pēc slepenas iekļūšanas sieviešu kopmītnēs nacionālajā treniņu centrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu