"Viņi uzlēja benzīnu un aizdedzināja to." Ikšķilē nakts laikā tiek aizdedzināta policijas darbinieka mašīna (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ikšķilē kāds ļaundaris nakts vidū ielavījies norobežotas daudzdzīvokļu mājas pagalmā un aizdedzinājis "BMW" markas auto, ziņo raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Valsts policijas darbinieks no Ikšķiles atradās mājās, kad četros naktī izdzirdēja blīkšķus un sajuta dūmu smaku. Ātri vien arī citiem iedzīvotājiem kļuva skaidrs, ka daudzdzīvokļu ēkas pagalmā kaut kas intensīvi deg. Izrādās, liesmu avots bija likumsarga "BMW" markas automašīna. Vietējie stāsta, ka spēkrata saimnieks paķēra ugunsdzēšamo aparātu un skrēja lejā.

"Es runāju ar saimnieku, es viņam prasu, varbūt tomēr pati aizdegās? Viņš saka, – nē, aizdedzināja. Viņš pats arī dzēsa, viņš teica, – labi, ka mājās bija ugunsdzēšamais aparāts. Pats arī dzēsa," raidījumam "Degpunktā" stāstīja sētniece.

Policists ierobežoja liesmas, pirms ieradās ugunsdzēsēji, taču no automašīnas maz kas bija palicis pāri. Vietējie domā, ka notikušais nav sagadīšanās un kāds ļaundaris jau iepriekš izplānojis, kā paveikt noziegumu. Pastāv versija, ka tumsas aizsegā dedzinātājs iekļuvis teritorijā un izmantojis līdzi paņemtos rīkus ugunsgrēka izraisīšanai.

"Vēls vakars bija. Viņi acīmredzot piegājuši, uzlējuši benzīnu, kādu sērkociņu uzmetuši vai ko, nezinu… Kāds uzlēja benzīnu un aizdedzināja. Mašīnas saimnieks ir policists. Patrulē uz ceļiem," bilst sētniece.

Ogres iecirknī likumsargi šobrīd cenšas noskaidrot, kāpēc kāds uzskatījis par nepieciešamu izrēķināties ar konkrētu varas iestādes darbinieku.

"Policijai ir pamats uzskatīt, ka ir notikusi ļaunprātīga dedzināšana. Varam apstiprināt, ka šī automašīna pieder policijas darbiniekam. Šobrīd kriminālprocess turpmākai izmeklēšanai ir pārsūtīts Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas pārvaldei," informē Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu