Foto un video ⟩ Berkšīrā izglābts perējošs gulbis, kas ticis sašauts galvā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/Swan Support

Vieniem no graciozākajiem putnu pārstāvjiem - gulbjiem - pavasarī sākas perēšanas sezona. Kamēr gulbju mātīte perē olas, tēviņš ir atbildīgs par apkārtnes uzraudzīšanu un ģimenes aizstāvēšanu. Bieži dzirdēts, ka gulbji uzbrūk cilvēkiem, bet ne vienmēr skaistajiem putniem izdodas nosargāt savu ģimeni.

Nesen ar skumjām ziņām dalījās biedrība "Swan Support" Berkšīrā. Mikroblogošanas vietnē "Twitter" viņi atklāja, ka biedrībā nonācis galvā sašauts gulbis. Izrādās, ka šis nebija pirmais gadījums, kad biedrība saskārusies ar cilvēku nežēlastību pret gulbjiem ārkārtas stāvokļa laikā.

Foto: Twitter/Swan Support

Nesen policija sāka izmeklēšanu, kad ar gaisa šauteni tika sašauti pieci gulbji. Vienam no viņiem tika iešauts galvā, jo tā bija mātīte, kas nav bēgusi no cilvēka, bet turpinājusi perēt olas. Vienu no pieciem gulbjiem tā arī neizdevās izglābt.

Foto: Twitter/Swan Support

Kopā ar ievainoto putnu, arī olas tika paņemtas līdzi uz biedrības mītni. Veterinārārstiem bija jāizoperē astoņus milimetrus liela lode no gulbja galvaskausa. Par laimi gulbis ir pārdzīvojis riebīgo uzbrukumu un ir pilnībā atveseļojies.

Nesen, 5. maijā, biedrība "Swan support" dalījās ar video sociālajos tīklos, kā gulbis atgriežas savvaļā pie savas otras puses.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu