Sabiedrībā pazīstami cilvēki piemin pāragri mirušo Matīsu Runtuli (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Mūziķi, pasākumu rīkotāji un tuvinieki sociālajos tīklos pauduši līdzjūtības vārdus 29 gadu vecumā mūžībā aizsauktā daudzsološā mūzikas producenta un multiinstrumentālista Matīsa Runtuļa (7.03.1991. – 6.05.2020.) jeb "Mr. Myster" ģimenei. 

Jau ziņots, ka 7. maijā skumjo ziņu sociālajos tīklos pavēstījusi Matīsa mamma Sanita Tauriņa. Mūziķa tēvs ir Viktors Runtulis - tautā pazīstams arī kā “Cabaret” pasākumu rīkotājs.

Matīss jeb "Mr.Myster" muzikālo karjeru sāka kā ģitārists un gāja cauri dažādu žanru periodiem – pirmsākumi meklējami rokmūzikā, turpinot ar džezu un visbeidzot nonākot līdz elektronikai. Kompozīcijās dzirdami dzīvie instrumenti un skaņas, kuras mūziķis pats raksta, samplē un apstrādā. Dzīvās uzstāšanās vienmēr bija piedzīvojums, priekšnesumus bieži pavadīja videoprojekcijas, kā arī "Mr.Myster" labprāt dalīja skatuvi ar citiem izpildītājiem - pārsvarā džeza mūziķiem.

Foto: Grupa "The Bubble Gum Explotion" festivālā "Laba daba".

Matīsss uzstājās kopā ar grupu "The Bubble Gum expLOTION", kurā dzied Imants Daksis. 

Daksis sociālajā vietnē "Facebook", pieminot Matīsu, publicējis abu kopīgi radīto dziesmu "Kosmodroms". 

Savukārt mūzikas žurnālists Uldis Rudaks savā ziņā raksta šādi: "Ja LV kādam bija pa spēkam rokenrolā iepūst jaunu, svaigu dzīvību, tad tas bija Matīss."

Ģitārists Jānis Ruņģis: "Nespēju vēl sagremot...runāt pagātnes formā par gaišāko cilvēku, kādu esmu pazinis! Paldies, ka biji ar mums! Lai miers un viegli. Līdzjūtības visai ģimenei..."

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu