Bišu peru pieniņš un pirmpiena koncentrāts - ceļš uz labu imunitāti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: unsplash.com

Stipra un laba imunitāte ir neatņemama spēcīgas veselības sastāvdaļa. Jo labāka imunitāte, jo retāk cilvēks slimo, pilnvērtīgāk dzīvo un mazāk saskaras ar veselības problēmām un to sekām. Lai sevi varētu pilnvērtīgi pasargāt no slimošanas, ir ieteicams profilaktiski rūpēties par savu organismu visu gadu, ne tikai gada drēgnajos mēnešos, kad vīrusi un citi baciļi klejo visvairāk.

Zinātnieki laika gaitā ir pētījuši dažādus dabā pieejamus produktus un augus, un ir atklājuši, ka dažas vielas spēj spēcināt cilvēka organismu un imunitāti. Divas no šīm vielām ir arī bišu peru pieniņš un jaunpiena koncentrāts.

Imunitātes funkcijas un uzdevums

Imunitāte ir organisma spēja neuzņemt dažādus svešus, nevēlamus mikroorganismus, toksīnus, baktērijas un svešķermeņus. Imunitāti rada pretvielas jeb antivielas, kas atrodas asinīs.

Slimības, baktērijas, vīrusi un sēnītes nonāk cilvēka organismā kopā ar gaisu, caur ādu, gļotām un pat pārtiku. Tad savu cīņu pret tiem uzsāk asinīs esošie limfocīti, tālāk dodot iespēju cīņu turpināt šūnām, kas atrodas limfmezglos, mandelēs un liesā.

Visgrūtāk cilvēka organismam ir cīnīties pret vīrusiem. Tie spēj iekļūt šūnās, vairojas tajās un izraisa šo šūnu bojāeju, turklāt vīrusi spēj bojāt arī iekšējo orgānu apvalku šūnas. Vīrusi ir dažādi, turklāt tie ir pakļauti nepārtrauktām mutācijām. Bieži izstrādātās antivielas mutējošu vīrusu nespēj iznīcināt - katru reizi nākas izstrādāt jaunu pretpoti.

Imunitātes uzdevums ir organismu aizsargāt no visa augstāk minētā un novērst kaitējumu cilvēka ķermenim un orgāniem.

Kā stiprināt imunitāti?

Sākotnēji cilvēkam jāspēj nodrošināt dažas "pamatlietas" savā dzīvē - fiziskas aktivitātes, sabalansētu un veselīgu uzturu, kā arī mazāk stresa.

Otrkārt, profilaktiski jādod savam organismam vielas, kas spēj visu gadu aizsargāt no veselības grāvējiem, piemēram, jau minētajiem vīrusiem. Vai tas ir iespējams? Jā, protams!

Kādi ir ieguvumi no bišu māšu peru pieniņa?

Bišu māšu peru pieniņu izstrādā kukaiņa dziedzeri - darba bites ar to baro savus mazuļus un bišu māti.

Bišu māšu peru pieniņā ir vērtīgas un sabalansētas vitamīnu kompleksu grupas - 21 aminoskābes (olbaltumvielas), 15 minerālvielas (K, Na, Ca, Mg, Fe, Cu u.c.), kā arī deviņi B grupas vitamīni.

Bišu peru pieniņš spēj arī uzlabot smadzeņu šūnu darbību, kas ietekmē atmiņas uzlabošanos un koncentrēšanos. Vērts arī piebilst, ka bišu māšu peru pieniņš cilvēka organismā darbojas kā antidoksidants, kas palīdz aizkavēt novecošanu un dot spēku, un enerģiju.

Liellopu pirmpiena koncentrāts cilvēka veselībai

Liellopu pirmpiens ir organiska viela, kas tiek pagatavota no piena šķidruma, kas izdalās no govju tesmeņiem neilgi pēc mazuļa nākšanas pasaulē. Jau kopš seniem laikiem pirmpiens ir guvis cilvēku atzinību, jo tā sastāvā ir vielas, kas palīdz veidot pasīvo imunitāti ne tikai govju mazuļiem, bet arī cilvēkiem. Mūsdienās pārtikas tehnoloģijas ļauj iegūt kvalitatīvu pirmpiena koncentrātu, kuru mēs varam lietot savas imunitātes stiprināšanai.

Ekstraktu ar tik bagātīgām vitamīnu vielām īsti nav iespējams ražot cilvēka paša spēkiem. To var izmantot kombinācijā ar citām vielām, lai pilnvērtīgi aizsargātu cilvēka organisma imunitāti. Bišu māšu peru pieniņš ir septiņas reizes spēcīgāks nekā jaunpiena koncentrāts, taču, papildinot viens otru, šie produkti spēj radīt spēcīgu organisma aizsargbarjeru pret vīrusiem, sēnītēm un šūnu iznīcinātājiem.

Raksts tapis sadarbībā ar "Valentis Pharma".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu