Īlons Masks pārdod visus savus īpašumus un grasās īrēt mitekli (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: JOE SKIPPER / REUTERS

Pēdējos mēnešos autoražotnes “Tesla” dibinātājs Īlons Masks sabiedrību pārsteidz ar ārkārtīgi savdabīgu uzvedību – sākot ar neapdomīgiem izteicieniem par pasaulē valdošo pandēmiju, beidzot ar ērmīga vārda piešķiršanu savam jaundzimušajam. Nu Īlons pārdošanā ir izlicis sev piederošos nekustamos īpašumus.

Nu jau vairāk kā pirms nedēļas miljardieris Īlons Masks mikroblogošanas vietnē “Twitter” nāca klajā ar skaļu paziņojumu – “Es pārdošu visus savus fiziskos īpašumus. Man nepiederēs mājas.” Šis izteikums Īlona faniem un piekritējiem raisīja pamatīgu sašutumu. Uz jautājumu “Kapēc?”, Īlons atbildēja, ka tas viņam piešķirs brīvību. Pēc žurnāla “Forbes” datiem, Īlona Maska bagātība ir mērāma 38 miljardos ASV dolāru.

Miljardieris turpat, mikroblogošanas vietnē “Twitter” atklājis, ka viņa īpašumā ir aktiera Džīna Vildera māja, kuru viņš ir izlicis pārdošanā. Masks gan piekodina, ka jaunais īpašnieks nedrīkst šo māju nojaukt vai pilnībā pārveidot, tādējādi zaudējot mājas dvēseli.

Aktiera Džīna Vildera nams
Aktiera Džīna Vildera nams Foto: Zillow

Aktieris Džīns Vilders ir slavens ar Villija Vonkas lomu 1971. gada filmā “Čārlijs un Šokolādes fabrika”. Mājas cena ir 9,5 miljoni dolāru un sastāv no piecām guļamistabām un piecām vannasistabām, peldbaseina un atsevišķu viesu māju. Lauku stilā ieturētā nama platība kopumā sasniedz 260 kvadrātmetrus.

Īlona Maska savrupnams Beleirā
Īlona Maska savrupnams Beleirā Foto: Zillow

Bez Vildera mājas, Īlons pārdod arī 30 miljonus vērtu savrupnamu Beleirā, Losandželosā, Kalifornijā. Šī ēka ir celta franču pils stilā un tā sastāv no sešām guļamistabām, 11 vannasistabām, divstāvīgas bibliotēkas, mājas kinoteātra, vīna pagraba, peldbaseina, augļu dārza, tenisa laukuma un garāža, kurā ir iespējams satilpināt piecas automašīnas.  Šo namu Masks iegādājās 2013. gada janvārī par 17 miljoniem ASV dolāriem un to rūpīgi pārremontējis.

Jaunā intervijā Masks sīkāk paskaidroja savu lēmumu.

"Es domāju, ka īpašumi tevi gremdē. Un tie ir arī lielisks mērķis, kam uzbrukt. Cilvēki saka: "Hei, miljardieri, tev ir visas tās mantas!" Nu, tagad man to vairs nav - ko nu teiksi?"

Masks apstiprinaja, ka no šī brīža viņš īrēs vietu, kur dzīvot, norādot, ka vārds "miljardieris" pēdējos gados viņa ausīs skan gandrīz kā lamas.

"Man ir daudz māju, bet lielākajā daļā no tām es nepavadu daudz laika. Tā nešķiet pareiza aktīvu izmantošana. Kāds droši vien varētu izbaudīt šīs mājas un tās apdzīvot daudz labāk par mani," viņš piebilda.  

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu