"Vai man tas ir vajadzīgs?" VM aicina iedzīvotājus apdomāt pulcēšanās nepieciešamību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki parkā.
Cilvēki parkā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kaut gan no 12. maija būs plašākas iespējas pulcēties, pirms pasākuma vai tikšanās ar citiem sev jāpajautā - jā, tagad drīkst, bet vai man tas ir vajadzīgs, uzsver Veselības ministrijā (VM). 

VM uzsver, ka katrs pasākums vai tikšanās ir risks saslimt, līdz ar to šis risks rūpīgi jāizvērtē pirms lēmuma pieņemšanas.

"Plašāka pulcēšanās nozīmē cilvēka personīgās atbildības palielināšanos!" norāda VM.

Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu. Izmaiņas stājas spēkā no 12. maija.

Līdz ar Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu mīkstināšanu no 12. maija tiek atļauti pasākumi līdz 25 cilvēkiem, savukārt to maksimālais pieļautais ilgums iekštelpās būs trīs stundas, kamēr uz āra pasākumiem laika limits neattieksies, ceturtdien lēma valdība.

Turpinot novērot kritumu Covid-19 saslimstībā, valdība ceturtdien lēma par sociālās distancēšanās pasākumu mīkstināšanu, tostarp atļaujot pulcēšanos gan iekštelpās, gan ārā organizētos, publiskos pasākumos.

Ierobežojumu mīkstināšanas rezultātā tiek atļauta sapulču, gājienu, piketu un privātu, kā arī organizētu reliģisku pasākumu rīkošana.

Vienlaikus pasākuma organizatoram noteikts pienākums nodrošināt ierobežojumu ievērošanu, tostarp fiziskas distances nodrošināšanu tā apmeklētājiem, un dezinfekcijas līdzekļu pieejamību pasākuma dalībniekiem.

Savukārt uz pasākumiem, kuros apmeklētāji piedalīsies, atrodoties vieglajā transportlīdzeklī, neattiecas 25 cilvēku maksimālais limits.

No 12. maija būs atļauta arī kultūras pasākumu organizēšanu gan iekštelpās, gan ārtelpās, uzsver Kultūras ministrija (KM).

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu