IDB rosina sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Valsts policijas darbinieku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija
Policija Foto: Ieva Leiniša/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu par kukuļa pieprasīšanu un operatīvās darbības pasākumu traucēšanai paredzētas ierīces turēšanu savā automašīnā, informēja IDB.

Pēc IDB sniegtās informācijas, ka policists no kāda šofera pieprasīja kukuli vairāku simtu eiro apmērā par to, lai nefiksētu administratīvo pārkāpumu par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. Turklāt izmeklēšanas laikā policista automašīnā atrasta ierīce, kas paredzēta operatīvās darbības pasākumu traucēšanai. Tādējādi viņš pārkāpis stratēģiskas nozīmes preču aprites noteikumus.

IDB priekšnieks Valters Mūrnieks informē, ka šis kriminālprocess tika sākts, pamatojoties uz iedzīvotāju sniegto informāciju.

"Pēdējo gadu laikā IDB ik gadus saņemto iedzīvotāju iesniegumu skaits ir palielinājies par vairāk nekā divām trešdaļām, un šī tendence liecina gan par to, ka sabiedrība ir pamanījusi un atzinīgi novērtē IDB darbu, gan arī par iedzīvotāju aktivitāti, pamanot un ziņojot par iespējamiem amatpersonu pārkāpumiem," norāda Mūrnieks.

Šogad četros mēnešos IDB saņēmis 340 iesniegumus no fiziskām un juridiskām personām, kā arī valsts pārvaldes iestādēm un 160 anonīmus iesniegumus par dažādiem iestāžu darbinieku iespējamiem pārkāpumiem. Savukārt 2019.gadā tika saņemti un analizēti vairāk nekā 1300 iesniegumi.

2019.gadā IDB izmeklēšanu veica 219 kriminālprocesos.

IDB izmeklējamās lietas kļūstot apjomīgākas un sarežģītākas, līdz ar to izmeklēšanā tiekot ieguldīti aizvien lielāki darba resursi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu