Reiši un šitake sēņu noslēpumi stipras imunitātes veicināšanai (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Vairāku miljonu gadu garumā sēnes ir spējušas pielāgoties dažādām vides un cilvēces radītām izmaiņām, aizsargāt savu struktūru un nodrošināt aizsardzību no dažādiem vīrusiem, baktērijām un cilvēku ietekmes. Daudzos avotos jau kopš senās Ķīnas un Japānas laikiem reiši un šitake sēnes tiek minētas kā vērtīgi un spēcīgi augi - tās tika izmantotas ārstnieciskiem nolūkiem un kā imunitātes stiprināšanas līdzeklis.

Zinības par sēņu lietošanu ārstnieciskos nolūkos ģimenes nodeva mantojumā. Vai mūsdienās reiši un šitake sēņu noslēpums ir atklāts, un vai ar to var stiprināt imunitāti?

Kas ir reiši un šitake sēnes?

Reiši senajos medicīnas un ārstniecības aprakstos tiek minēta kā "dieva ārstniecības augs", tādejādi uzsverot, ka šis ir augs, kam piemīt spēcīgas un unikālas ārstnieciskas īpašības. Mūsdienās zinātnieki šo sēni ir turpinājuši pētīt un ir pierādījies, ka senie raksti ir bijuši patiesi - šai sēnei patiešām piemīt lieliskas spējas tonizēt un stiprināt cilvēka organismu.

Reiši sēņu vielas izmanto dažādos ekstraktos un produktos. Tās var lietot arī profilaktiski, piemēram, viena no reiši spējām ir aizsargāt organismu no vīrusiem un baktērijām, nostiprināt aizsardzību pret rudens un pavasara slimībām, un, pēc dažu teiktā, aizkavēt pat vēža šūnu rašanos.

Šitaki sēnes, līdzīgi kā ļoti daudzas citas sēnes, mūsdienās tiek audzētas komerciālos nolūkos, jo to labvēlīgās īpašības tiek ieteiktas gan ikdienas uzturā, gan izmantojot tās kā profilaktiskus uztura papildinātājus.

Imunitātes veicinātāji

Ja ikdiena tiek pavadīta saskaroties ar lielu stresa apjomu darbā, nekvalitatīvu uzturu, augstu asinsspiedienu, regulāru vieglu slimošanu ar, piemēram, iesnām, vīrusiem, sēnītēm un alerģiskām reakcijām, kā arī gadalaiku maiņām, kas rada veselības problēmas, tad laba doma ir profilaktiski ikdienā rūpēties par imunitātes stiprināšanu.

Pirmkārt, ir jācenšas mainīt savu dzīvesstilu, uzlabojot ikdienas uzturu un iekļaujot dzīvesstilā vairāk fizisko aktivitāšu.

Otrkārt, pareizs uzturs nodrošina organismu ar vērtīgām vitamīniem un enerģijas vielām, tādejādi veicinot ķermeņa pilnvērtīgu darbību. Veselīgs un sabalansēts uzturs ietekmē arī imūnsistēmu. Ja sadzīves apstākļi tomēr neļauj dzīvē iekļaut pietiekami daudz aktivitāšu un pareiza uztura, tiek ieteikts savu ikdienas uzturu papildināt ar zinātniski apstiprinātiem imunitātes stiprinātājiem. Pievienojot pārtikai dabīgos imūnmodulatorus - vielas, cilvēks var veicināt savas imunitātes atjaunošanos. Visi imūnmodulatori tonizē organismu un šādu preparātu lietošana aktivizē vielmaiņu, endokrīno un veģetatīvo regulāciju. Ir ieteicams šādas vielas lietot šķidrā veidā - kā "imūnšotus".

"Imūnšoti", kuru sastāvā ir reiši un šitake sēņu ekstrakti, bieži vien tiek atzīti kā vieni no efektīvākajām veselīgas imunitātes un asinsspiediena stiprinātājiem, kas kombinācijā ar vitamīnu C, B6, bišu mātīšu peru pieniņu un liellopu pirmpienu, spēj kompleksi nodrošināt lielu daļu imūnās aizsardzības.

Bišu māšu peru pieniņš ir balts šķidrums, ko tehnoloģiski iegūst no bišu mātes virsrīkles dziedzeriem. Tā ir viela, kas cilvēka organismā darbojas kā antioksidants, aizkavējot novecošanas procesus, kā arī spēj dot papildus enerģiju un koncentrēšanās spējas.

Liellopu pirmpienu iegūst no govīm neilgi pēc atnešanās un tas ir bagātīgs ar dažādām barības vielām, kas palīdz veidot pasīvo imunitāti.

Reiši un šitake sēņu lietošanas ieguvumi

Lietojot uzturā šīs sēnes, normalizējas cilvēka organisma darbība un uzlabojas tā funkcionalitāte. Piemēram, tās veicina vīrusu infekciju un toksīnu izvadi, organisma atjaunošanos, kā arī veic "priekšdarbus" nākotnei - uzlabo cilvēka organisma spēju cīnīties ar jauniem vīrusiem un nevēlamiem baciļiem, tai skaitā arī alerģiskām reakcijām - tiek uzskatīts, ka reiši sēņu ekstrakts spēj ierobežot dažādus alerģijas tipus, kā arī astmu, dermatītu un bronhītu.

Raksts tapis sadarbībā ar "Valentis Pharma".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu