Sociālie tīkli bloķē lielu popularitāti ieguvušo video par Covid-19, kas satur maldinošu informāciju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs.
Covid-19. Ilustratīvs. Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP

Sociālo tīklu giganti "YouTube", "Vimeo" un "Facebook" no savām platformām bloķē lielu popularitāti ieguvušu video par Covid-19, kas satur maldinošu informāciju, ziņo "The Washington Post".

Apmēram 26 minūtes garo video tā autori uzdod par reklāmas rullīti topošai filmai ar nosaukumu "Plandemic". Tajā iekļauta intervija ar pazīstamo pretvakcinājas aktīvisti Džūdiju Mikovicu. Viņa jau iepriekš izteikusi apgalvojumus par vakcināciju, kuri tikuši atspēkoti.

"YouTube" pārstāvis norādījis, ka uzņēmums dzēš "saturu, kurā izteikti medicīniski nepamatoti diagnostikas ieteikumi par Covid-19". Tādi atrodami arī "Plandemic" video.

"Apgalvojumi, ka sejas masku nēsāšana padara cilvēkus slimus, var nodarīt potenciālu kaitējumu, tāpēc mēs dzēšam video," sacīja "Facebook" pārstāvis.

Savukārt "Vimeo" uzsvēra, ka video platforma "tiek stingri sargāta no satura, kas izplata kaitniecisku un maldinošu informāciju par veselību". "Konkrēto video mūsu komanda dzēsa tāpēc, ka tika pārkāpti tieši šie noteikumi," teica kompānijas pārstāvis.

"Twitter" no meklētāja un populāro mirkļbirku sarakstiem ir izņēmuši #PlagueofCorruption un "PlandemicMovie.

Video satur nepatiesu apgalvojumu, ka miljardieri esot palīdzējuši izplatīt koronavīrusu, lai veicinātu vakcināciju. Tajā arī uzbrukts ASV infektologam Entonijam Fauči, iekļaujot no konteksta izrautus fragmentus no Baltā nama preses konferencēm. Visbeidzot video iekļauts nepamatots apgalvojums, ka sejas masku valkāšana esot bīstama.

Kad video tika dzēsts no "Facebook", tas bija skatīts apmēram 1,8 miljonus reižu. Video bija 17 000 komentāru, un tas bija pārpublicēts gandrīz 150 000 reižu, liecina "Digital Trends" informācija.

Platformā "YouTube" viena no augšuplādētajām video versijām bija skatīta vairāk nekā miljonu reižu.

Globālās pandēmijas laikā visā pasaulē aktivizējusies sazvērestības teoriju izplatīšanās. "The Washington Post" aptaujātie eksperti šo fenomenu skaidro ar mēģinājumiem pārvarēt lielo diskomfortu, ko cilvēki izjūt, nonākot situācijā, kad nākotne ir ļoti neskaidra.

Sociālie tīkli ir vide, kur plaši un strauji izplatās sazvērestības teorijas un maldinoša informācija.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu