Putins pieņem Trampa piedāvājumu nosūtīt uz Krieviju plaušu ventilācijas aparātus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: REUTERS/EPA/AP

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien, 7. maijā, apstiprināja, ka Vladimirs Putins esot pieņēmis viņa piedāvājumu nosūtīt uz Krieviju plaušu ventilācijas aparātus Covid-19 krīzes risināšanai veselības aprūpes jomā, vēsta aģentūra "Reuters".

Kremļa atskaitē par telefonsarunu nav teikts, vai Putins pieņēma Trampa piedāvājumu.

ASV ir Covid-19 vissmagāk skartā valsts pasaulē ar vairāk nekā 1,2 miljoniem inficēšanās un 75 670 nāves gadījumiem.

Savukārt Krievijā apstiprināti 187 859 inficēšanās un 1723 nāves gadījumi. Saslimušo skaits Krievijā strauji pieaug - jau sesto dienu pēc kārtas jauno inficēšanās gadījumu skaits pārsniedz 10 000.

Tramps un Putins sazvanījās ceturtdien. Telefonsarunā tika apspriestas ar Covid-19 saistītās problēmas, kā arī bruņojuma kontrole, informēja Baltais nams.

Tramps esot izteicis vēlmi pēc bruņojuma kontroles nosacījumiem, kas attiektos uz Krieviju un Ķīnu. "Prezidents Tramps vēlreiz apliecināja, ka ASV turpinās darbu pie efektīvas bruņojuma kontroles, kas aptvertu ne tikai Krieviju, bet arī Ķīnu, un vēlas iesaistīties diskusijās ar mērķi izvairīties no dārgas bruņošanās sacensības," norāda Baltais nams.

Aplēses liecina, ka Ķīnas arsenālā varētu būt ap 300 kodolieročiem. Ķīna vairākkārt atteikusies no Trampa piedāvājumiem pievienoties bruņojuma līgumam.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu