Covid-19 konstatēts arī ASV viceprezidenta preses sekretārei

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Penss.
Maiks Penss. Foto: AP/Scanpix

ASV viceprezidenta Maika Pensa preses sekretārei Keitijai Millerei jaunā koronavīrusa tests ir pozitīvs, piektdien paziņoja Baltā nama amatpersonas.

Ziņa par Milleres saslimšanu ir pastiprinājusi bažas, ka Baltais nams var kļūt par jaunu Covid-19 karsto punktu laikā, kad ASV prezidents Donalds Tramps vada centienus panākt, lai tiktu mīkstināti valsts mēroga karantīnas pasākumi, kas ir nodarījuši postu pasaules lielākajai ekonomikai.

Millerei kā Pensa preses sekretārei bija bieža pieeja augsta līmeņa sanāksmēm. Viņas vīrs Stīvens Millers ir Trampa palīgs, kurš rakstījis prezidenta runas par viņa administrācijas politiku imigrācijas ierobežošanai.

Trampa administrācijas augsta amatpersona sākumā paziņoja, ka vienam no Pensa personāla locekļiem Covid-19 tests ir pozitīvs, bet nenosauca šo personu vārdā. Tramps vēlāk pasākumā ar republikāņu kongresmeņiem nosauca šo personu par Pensa "preses personu Keitiju".  

Millere vēl ceturtdien bija starp amatpersonām Trampa rīkotā brīvdabas lūgšanu ceremonijā, kuru apmeklēja desmitiem cilvēku, tai skaitā Trampa un Pensa sievas.

Milleres pozitīvais tests izjauca Pensa braucienu uz Aiovas štata Demoinas pilsētu, kad sešiem cilvēkiem, kas varēja būt kontaktējušies ar Milleri, vajadzēja atstāt lidmašīnu.

Ceturtdien tika ziņots, ka pozitīvs Covid-19 tests ir armijas pārstāvim, kurš uztur ciešus kontaktus ar prezidentu. 

Trampam un Pensam veikti testi bija negatīvi. Prezidentam un viceprezidentam Covid-19 testi tiek veikti katru dienu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu