Mūžībā devies rokenrola pionieris Litls Ričards

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

No dzīves 87 gadu vecumā aizgājis viens no rokenrola pirmā viļņa pionieriem Litls Ričards, atsaucoties uz mūziķa dēlu, sestdien, 9. maijā, vēsta ASV mūzikas žurnāls "Rolling Stone".

Mūziķim veselības problēmas bijušas vairākus gadus. Viņš pārcietis arī trieku.

Kā vēsta žurnāls, mūziķa dēls Denijs Penimens "apstiprināja pioniera nāvi, bet norādīja, ka nāves iemesls nav zināms".

Litls Ričards sāka uzstāties, būdams padsmitnieks, 40.gadu beigās, bet viņa pirmajām dziesmām, kas tika izdotas sadarbībā ar mūzikas kompāniju "RCA Victor", nebija sekmju.

Lielie panākumi sekoja pēc tam, kad viņš 1955.gadā sāka sadarbību ar mūzikas kompāniju "Specialty Records". 

Klajā nāca tādi hiti kā "Tutti Frutti" un "Long Tall Sally", kas viņu padarīja par zvaigzni ASV un Lielbritānijā.

Pēdējie Ričarda koncerti datējami ar 2013. gadu.

"Viens no nozīmīgākiem izpildītājiem rokenrola rašanās periodā 20. gadsimta 50. gados. Iespējams, vairāk nekā jebkurš cits mūziķis veicinājis priekšstatu par rokenrolu kā optimistisku, bet dumpīgu, pat mežonīgu mūziku, kas nepakļaujas rasu un paaudžu aizspriedumiem, kā arī pieņēmumiem par labu gaumi un muzikālām vērtībām," rakstīts Nacionālajā enciklopēdijā. 

Ričards kopā ar citiem rokenrola pamatlicējiem bija starp pirmajiem mūziķiem, kas inaugurēti Rokenrola slavas zālē (Rock and Roll Hall of Fame, 1986), uzņemts arī Dziesmu autoru slavas zālē (Songwriters Hall of Fame, 2003). Saņēmis Grammy balvu par mūža ieguldījumu (Grammy Lifetime Achievement Award, 1993).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu