"Pazudīs bez vakcīnas." Tramps nāk klajā ar jauniem pareģojumiem par koronavīrusu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka koronavīruss "pazudīs bez vakcīnas", vēsta Lielbritānijas laikraksts "The Guardian".

Tramps arī sacīja, ka gaidāms, ka vīruss laupīs vēl 95 000 vai vairāk dzīvības ASV.

ASV prezidenta izteicieni sekoja kā noslēgums smagai nedēļai valstī, kurā atklājies, ka bezdarba līmenis no 3,5% februārī pieaudzis līdz 14,7% aprīlī, aizvadītajā mēnesī darbu zaudējot 20 miljoniem amerikāņu.

Vakar, 8. aprīlī, kļuva zināms, ka ar Covid-19 inficējusies ASV viceprezidenta Maika Pensa preses sekretāre, kurai nesen tests bijis negatīvs, tādējādi pieaugot bažām, ka vīruss varētu izplatīties Baltajā namā.

Dienu iepriekš inficēšanās apstiprināta arī kādam jūras kājniekiem, kurš strādājis tiešā kontaktā ar Trampu. Ceturtdien ar Covid-19 bijuši inficējušies 11 ASV Slepenā dienesta darbinieki, ziņoja, "Yahoo News", tomēr nav zināms, vai kāds no šiem cilvēkiem bijis kontaktā ar Trampu vai citām augsta ranga amatpersonām.

Tāpat piektdien CNN ziņoja, ka ar koronavīrusu inficējies Trampa meitas Ivankas asistents. Līdz ar to vismaz trīs cilvēki, kas bijuši tiešā kontaktā ar Trampu vai augsta ranga Baltā nama darbiniekiem, inficējušies ar koronavīrusu.

ASV ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ir pieaudzis līdz 77 489, liecina Džonsa Hopkinsa universitātes sestdienas vakarā apkopotie dati.

Jauno nāves gadījumu skaits ASV piektdien saruka pēc tam, kad katrā no iepriekšējām trim dienām tas bija vairāk nekā divas reizes lielāks nekā pirmdien.

ASV apstiprināto inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaits saskaņā ar Džonsa Hopkinsa universitātes datiem ir pieaudzis līdz 1 291 100.

Pasaules valstu vidū ASV ir vislielākais ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits, kā arī vislielākais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu