LTV: Kukuļošanas lietā, kurā aizturēts bijušais SAB darbinieks Sparāns, kā starpnieki iesaistīti Inkēns un Panteļējevs (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kukulis. Ilustratīvs attēls
Kukulis. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Valsts drošības dienesta (VDD) izmeklētajā kukuļņemšanas lietā, kurā tika aizturēts bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieks Aigars Sparāns, ir iesaistīti divi starpnieki, šovakar vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

LTV rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka iespējamie starpnieki ir uzņēmējs Edvīns Inkēns un bijušais politiķis Andrejs Panteļējevs. Viņus kā starpniekus liecībās pieminējis iespējamais kukuļa devējs - Tukuma lidostas līdzīpašnieks Konstantīns Soloduha.

Ar Panteļējevu LTV sazināties neizdevās, bet Inkēns noliedza, ka būtu nodevis kukuli Sparānam.

Arī Sparāns, kurš šonedēļ tika atbrīvots pret drošības naudu, kukuļu pieņemšanu noliedza. Sparāna advokāts Aleksandrs Berezins pauda, ka viņa klients kategoriski noliedz, ka "būtu vismaz centus redzējis vai saņēmis no šīs naudas".

"Un viņš kategoriski noliedz, ka viņam būtu zināms, ka kāds zem viņa, kā mēs sakām, ņem kaut ko. Pie kam, spriežot pēc iesnieguma un liecības satura, ir ļoti lielas šaubas par to, vai vispār kaut kas tika dots kaut kam. Es nedomāju, ka tas iesniedzējs katru dienu dod kukuļus 25 000 eiro apmērā, ka viņš nevar atcerēties nevienu notikumu, pie kura piesaistīt šo, vismaz gadu," klāstīja Berezins.

Lietā ir aizdomas par kukuļiem vismaz 35 000 eiro apmērā, vēstīja LTV.

Kā ziņots, VDD iepriekš informēja, ka 28.aprīlī un 29.aprīlī dienests veica tiesas sankcionētas procesuālās darbības ar trīs personām saistītos objektos Rīgā.  

Procesuālās darbības, tajā skaitā kratīšanas, norisinājās VDD izmeklētā kriminālprocesā par kukuļņemšanu lielā apmērā.

Vairākos objektos veikto tiesas sankcionēto kratīšanu laikā VDD izņēma dažāda veida datu nesējus un dokumentus. Patlaban tiek veikta iegūto materiālu analīze.

VDD aizturēja trīs personas. Pašlaik vienai personai, proti, Sparānam ir piemērots aizdomās turētā statuss un kā drošības līdzeklis tika noteikts apcietinājums, bet pret 50 000 eiro drošības naudu viņš no apcietinājuma tiek atbrīvots. Tuvākajā laikā tiks lemts par procesuālā statusa un drošības līdzekļa piemērošanu pārējām divām personām, kuras pašlaik ir atbrīvotas.

Berezins arī apgalvoja, ka kriminālprocess ir saistīts ar kāda patlaban cietumā ievietota cilvēka iesniegumu VDD. Šis cilvēks apgalvo, ka Sparāns kā SAB amatpersona esot vairāku gadu garumā pieņēmis kukuļus. Sparāns šādu apgalvojumu noliedz.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu