Nosirmoja pat UFC prezidenta skūtā galva - kā "UFC 249" cīņu šovs sagrāva organizācijas nākotnes plānus (2)

Džastins Geiči, Herbs Dīns un Deina Vaits Foto: AFP / Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"UFC 249" cīņu šovs svētdienas rītā uz dažām stundām kājās piecēla pasaules lielo sportu. Lai gan cīņu vakars bija liela izdošanās, nav šaubu, ka UFC prezidentam Deinam Vaitam pēc pieredzētā radās daudz jaunu jautājumu.

Visu cieņu Gregam Hardijam un Kelvinam Kataram, kuri savās cīņās izcīnīja uzvaras un pavisam noteikti reitingā pakāpsies uz augšu, tomēr visvairāk jautājumu radīja tieši vakara pēdējās trīs cīņas.

"Uz plaukta" paliek Franciss Ngannu

Smagā svara divīzija šobrīd ir visnotaļ sarežģītā situācijā. Čempions ir Stipe Miočičs, bet galvenais titula pretendents ir Daniels Kormjē. Abi cīkstoņi ir tikušies divas reizes, izcīnot pa uzvarai. Nav šaubu, ka abi cīkstoņi cīnīsies arī trešo reizi, tikai ir viena problēma - šai cīņai vēl nav nosprausts datums, un, ņemot vērā šā brīža situāciju pasaulē, tā tas var būt vēl labu laiku.

Šeit rodas pavisam vienkāršs jautājums - ko darīt ar Francisu Ngannu, kurš "UFC 249" ietvaros vien 19 sekundēs iznīcināja Žaržinju Rozenstraku. Pēc šādiem nokautiem ierastos apstākļos uzvarētājs ievērojami pakāpjas reitingā, bet Ngannu jau pirms šīs cīņas bija otrais aiz jau pieminētā Kormjē. Līdz ar to, kamerūnietis ir nostādīts pavisam neveiklā situācijā.

Arī pats cīkstonis pēc cīņas izteicās, ka šajā cīņā uz spēles bija jābūt vismaz pagaidu jostai. Tādā gadījumā kamerūnietim vismaz būtu, ko aizstāvēt. Tagad viņš ir palicis ar "kailu" vidukli un potenciālajiem pretiniekiem, kurus visus jau ir uzveicis.

Smagsvaru reitingā uzreiz pēc kamerūnieša nāk Kērtiss Bleidss, kuru Ngannu ir uzveicis veselas divas reizes. Pēc tam seko Žuniors Dos Santos, kurš kamerūnietim arī ir kapitulējis, bet piektajā vietā atrodas Deriks Luiss, kuram Ngannu zaudēja. Tiesa, šī (arī pēc UFC prezidenta domām) bija viena no visu laiku sliktākajām cīņām, līdz ar to maz ticams, ka Vaits tuvākajā laikā šos abus vīrus būs gatavs oktagonā laist kopā. Nākamajā nedēļā cīnīsies Alistārs Overīms, bet arī viņu kamerūnietis brutālā manierē jau reiz ir uzveicis. 

Vēl būtu iespējams aizvadīt cīņu pret Aleksandru Volkovu (7. vieta rangā), bet grūti ir iedomāties, kur Ngannu varētu rast motivāciju šādam duelim, ņemot vērā, ka viņa rīcībā nav pat pagaidu jostas, ko aizstāvēt.

Foto: Reuters/ScanPix

Henrijs Sehudo apstādina divas svara kategorijas

Henrijs Sehudo "UFC 249" ietvaros aizstāvēja savu jostu svara kategorijā līdz 61,2 kilogramiem cīņā pret leģendāro Dominiku Krūzu. Pēc cīņas Sehudo nāca klajā ar šokējošu paziņojumu par karjeras noslēgšanu.

Ko tas nozīmē šī svara divīzijai? Haosu! Bijušais čempions Tailers Džefrijs Dilašovs joprojām izcieš divu gadu diskvalifikāciju. Dominiks Krūzs tiko piedzīvoja zaudējumu. Teorētiski Pjotrs Jans salīdzinoši nesen demonstrēja lielisku sniegumu uzvarā pār citu UFC leģendu Juraiju Feiberu, bet viņam līdz iespējai cīnīties par titulu, visticamāk, ir vajadzīga vēl viena uzvara. 

Ticamākais variants ir tāds, ka par vakanto čempiona titula jostu cīnīsies Marlons Moraess un bijušais čempions svara kategorijā līdz 66 kilogramiem Žoze Aldo. Abi cīkstoņi jau vienu dueli ir aizvadījuši un toreiz tiesneši priekšroku pēc punktiem deva Moraesam. Šāds lēmums gan daudzu UFC apskatnieku acīs bija ļoti diskutabls.

Nevar aizmirst, ka Sehudo bija čempions arī svara kategorijā līdz 57 kilogramiem. Līdz ar to arī šajā divīzijā čempiona titula josta ir vakanta. Šeit gan situācija ir daudz drūmāka, jo jau pirms Sehudo parādīšanās uz lielās skatuves, klīda baumas, ka Deina Vaits vēlas šo divīziju slēgt. Tagad, kad divīzijas virsotnē vairs nav spilgta un spēcīga čempiona, jautājums par svara kategorijas slēgšanu atkal var nonākt Vaita dienaskārtībā.

Foto: Reuters/ScanPix

Geiči ievieš korekcijas vieglā svara divīzijas nākotnes plānā

Ideālā pasaulē Fergusons savu nākamo dueli (kas reizēm šķiet vienkārši nolādēts) aizvadītu pret Habibu Nurmagomedovu, bet Geiči ar Konoru Makgregoru savā starpā noskaidrotu, kurš tiksies ar Fergusona un Nurmagomedova cīņas uzvarētāju.

Visticamāk, tāds bija Vaita plāns. Pēc Geiči pārliecinošās un brutālās uzvaras pār Fergusonu situācija ir mainījusies. Tieši viņš ir nopelnījis nākamo iespēju cīnīties par vieglā svara īsto titulu. Tikmēr Tonijs Fergusons atkal tiks nepelnīti atvirzīts otrajā plānā.

"Miljons dolāru" jautājums, kā allaž, ir - ko darīt ar Konoru Makgregoru? Maz ticams, ka viņš varētu cīnīties ar Fergusonu. Aizvien ticamāka kļūst iespēja, ka īrs nākamo cīņu aizvadīs 77 kilogramu divīzijā pret Horhi Masvidalu. Nekad arī nevar izslēgt iespējamo triloģijas cīņu starp Makgregoru un Diazu. Īrs sociālajos tīklos lika noprast, ka ir gatavs šādam scenārijam.

Protams, ka tāda līmeņa organizācijas vadītājam kā UFC allaž būs plāns "B", "C" un pat "D". Tomēr nav šaubu, "UFC 249" organizācijas nākotni padarīja daudz interesantāku, bet Deinas Vaita gludi skūto galvu - sirmāku.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu