VP pauž, ka Artuss Kaimiņš pašizolācijas noteikumus nav pārkāpis (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Saeimas sēdes laikā.
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Saeimas sēdes laikā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) pārbaudē nav guvusi apstiprinājumu tam, ka iepriekš ar Covid-19 sasirgušais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš nebūtu ievērojis valstī noteiktās ārkārtējās situācijas ierobežojumus un aizliegumus, aģentūrai LETA pastāstīja VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

Policijas Rīgas centra iecirknī izbeigta administratīvā lietvedība saistībā ar saņemto informāciju par Saeimas deputāta pašizolācijas neievērošanu. Pārbaudes laikā neapstiprinājās tas, ka konkrētā persona būtu pārkāpusi pašizolācijas noteikumus, uzsvēra Gžibovska.

Jau ziņots, ka martā Saeimas deputāta Kaimiņa saslimšanas ar Covid-19 dēļ Slimību profilakses un kontroles cents (SPKC) izmeklēja visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus. Tāpat cilvēkiem, kuri bija kontaktējušies ar Kaimiņu, 14 dienas bija jāpavada pašizolācijā.

Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējās arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījās koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolācija bija nepieciešama arī valdības locekļiem, tostarp Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV).

Kaimiņš iepriekš sociālajā tīklā "Facebook" norādījis, ka 1. martā atradies Viļņā, Lietuvā. Tobrīd Lietuva nebija jaunā koronavīrusa skartā teritorija.

6. martā deputāts sajuties slikti un viņš hospitalizēts Infektoloģijas slimnīcā. Tur, kā vēlāk izrādījies, viņam analīzes uz Covid-19 netika veiktas, un tika diagnosticēta strutaina angīna.

Pēc izrakstīšanas, viņš ievērojot ārstu norādījumus, ārstējies mājās ar izrakstīto antibiotiku kursu. 15. martā un 16. martā viņš ieradies darbā.

"Ja pat pieņem, ka Lietuvā varētu būt inficējies ar Covid-19 (to vairs nevar pārbaudīt), pēc visiem postulātiem 15. martā jau būtu beidzies 14 dienu inkubācijas periods. Kāpēc man netika veiktas analīzes uz Covid-19? Nejautājiet man, bet dakteriem un šoreiz arī ministrei," norāda deputāts.

18. marta vakarā viņš uzzinājis, ka personai, ar kuru esot kontaktējies, apstiprināts minētais koronavīruss. 19. martā deputāts mēģinājis sazvanīt attiecīgos dienestus, lai pieteiktos uz analīzēm. 20. marta rītā deputāts nodevis analīzes, un 21. martā viņam apstiprināts Covid-19.

Kaimiņš apgalvo, ka pēc rezultātu paziņošanas neesot bijis ārpus mājas, bet ievērojis karantīnu un sadarbojoties ar epidemiologiem.

"Atskatoties uz savu dzīves ritmu, pamatoti varu atzīt, ka kopš 17. marta neesmu aktīvi nekur piedalījies, un mans dzīves ritms atbilst pašizolācijas noteikumiem, lai arī 17.martā man vēl nebija informācijas, ka esmu bijis kontaktā ir inficētu personu, un tajā laikā mans pienākums bija tikai ievērot sociālu distancēšanos," norāda deputāts.

Aprīļa beigās deputāts paziņoja, ka koronavīrusa ir atlabis. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu