"Vīruss nav uzvarēts." Kariņš pieprasījis Ģirģenam skaidrojumu par Valsts policijas darbu, kontrolējot pulcēšanos 9.maijā (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV) pieprasījis skaidrojumu par Valsts policijas darbu 9. maijā, ierobežojot pulcēšanos Uzvaras parkā, liecina premjera ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Kariņš norādīja, ka vīruss vēl nav uzvarēts un ierobežojumi pastāv, lai sargātu cilvēku veselību un dzīvības.

Kā ziņots, VP un Rīgas pilsētas pašvaldības policija 9. maijā Uzvaras parka apkaimē kopumā fiksējusi 44 pārkāpumus, no kuriem 24 saistīti ar pulcēšanās un fiziskās distances neievērošanu, aģentūrai LETA pastāstīja VP pārstāve Elīna Priedīte.

Sociālo tīklu platformu lietotāji, vērojot notiekošo Uzvaras parkā, pārmet VP bezdarbību un bezzobainību, nodrošinot parka apkaimē pulcēšanās ierobežojumu ievērošanu. Vairāki iedzīvotāji bija publicējuši no attāluma uzņemtus parka foto, kuros izskatās, ka pie Uzvaras pieminekļa pulcējas simtiem cilvēku. Iedzīvotāji pauduši neizpratni un sašutumu, kādēļ policija nekādi nereaģē, sanākušos neizklīdina un neizraksta pārkāpuma protokolus, jo citās situācijās, piemēram, kad parkā sporto četri jaunieši, kārtībsargi uzreiz esot klāt un aizrādot.

Daudzi sociālo tīklu platformu lietotāji arī pauž nosodījumu policijai kopumā, norādot, ka ar šādu attieksmi VP zaudējusi gadiem ilgi veidoto cieņu pret institūciju, jo vēl 4.maijā, kad Latvijā svinēta valsts Neatkarības atjaunošanas diena, valsts augstākās amatpersonas piekodinājušas izvairīties no jebkāda veida pulcēšanās.

Atsevišķi sociālo mediju lietotāji, tostarp politiķi, kritizēja iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV), kurš neesot spējis nodrošināt kārtību un noteikumu ievērošanu.

Savukārt VP norāda, ka ir saprotamas iedzīvotāju bažas, jo, no malas skatoties, var šķist, ka vienkopus pie Uzvaras pieminekļa vakar bija sapulcējušās vairākas personas, kuras neievēro distanci un pulcēšanās aizliegumus, un šie iespējamie pārkāpumi netiek novērsti no policijas puses. 

"Tomēr jānorāda, ka mēs dzīvojam tiesiskā valstī un visu dienu policija ir sekojusi līdzi tam, lai nepieļautu pulcēšanos, šī distance tiktu ievērota un personas, kas bija individuāli ieradušās pie Uzvaras pieminekļa nolikt ziedus, lieki neuzkavētos tur," pauž iestādē. Arī atsevišķi sociālo mediju lietotāji pauduši, ka, lai gan no attāluma parks izskatījās pilns ar cilvēkiem, klātienē visi distancēšanās ierobežojumi esot tikuši maksimāli ievēroti, cenšoties nedrūzmēties.

Policijā norāda, ka Uzvaras parka teritorijā sabiedriskās kārtībās uzraudzībā tika iesaistīti vairāki desmiti policistu, kas, regulāri patrulējot kājām, pārraudzīja teritoriju. Tāpat sabiedriskās kārtības uzraudzībā iesaistījās kinologi, kā arī hipologi, kuri, esot uz zirga, pārredz situāciju no augstāka skatu punkta, līdz ar to ātrāk pamanot, ja nepieciešams kādu izkliedēt. Paralēli tika uzraudzīts, lai tiek ievēroti ceļu satiksmes noteikumi. 

Visu dienu tika izmantoti arī policijas automašīnas skaļruņi, kuros nepārtraukti atskaņoja brīdinājumus par pulcēšanās un distances ievērošanu.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu