"Šī ir arī emocionālā krīze." Lai atslēgtos no ziņām par Covid-19 ASV dzīvojoša latviete aicina radīt mākslu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/CONNECTEDkind

Šajā uztraukumu pilnajā laikā saglabāt mieru nav viegli. Lai palīdzētu ikvienam kaut uz mirkli atslēgties no ziņām par Covid-19 infekciju, Amerikā dzīvojošā latviete Laura Belēviča lietotnes "Instagram" kontā aicina pievienoties viņas radītajai mākslas telpai, kur katrs dabas objektu fotogrāfijām var piezīmēt savas interpretācijas, ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Laura dāvina 12 neparastas zīmējumu lapas, kur katrs dabas objektu fotogrāfijām var piezīmēt savas interpretācijas. Un, tā kā Covid-19 ir gaisa pilienu infekcija, Laura cer visus pozitīvā ziņā aplipināt ar mākslas pilieniem.

Lauras zīmēšanas veids ir unikāls. Zieds, lapiņa, sakne, mizas gabaliņš pārtop jaunā bildē. Jaunā stāstā. Pārceļoties no Ķīnas šurp, uz nelielu pilsētiņu netālu no Losandželosas, viņa pamanīja, cik neparastas ir ēnas. Un tā pamazām ēnu un mākoņu zīmējumi tapa par Lauras neatkārtojamo rokrakstu. 

"Es nosaucu šo kustību par "connected kind", jo, manuprāt, vissvarīgākais šobrīd ir nepazaudēt saikni starp sevi un labestību, pat, ja mēs esam izolēti viens no otra. Katrs no šiem objektiem ir uz atsevišķas lapas, lai jūs varētu kaut ko piezīmēt klāt. Atliek tikai izdrukāt. Nedomājiet par Covid-19, ņemiet un zīmējiet, sapņojiet. Šobrīd svarīgi ir darīt visu pozitīvo, lai nepazaudētu cerību," teica Laura.

Viņa pastāstīja, ka katrs cilvēks viņas piedāvātajās bildēs saskata kaut ko citu, tāpēc apskatīt galarezultātu esot fantastiski.

"Atsaucība ir milzīga. Šī ir ne tikai veselības un ekonomikas krīze, bet arī emocionālā krīze. Mums ir ļoti svarīgi, ko darām ar emocijām. Mēs varam pretoties negatīvajam un veidot ko pozitīvu," stāstīja Laura.

Video: LTV "Panorāmas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu