"Iespējams, trešo vilni izdosies ierobežot." Spānijas armija prognozē vēl divus Covid-19 uzliesmojumus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīžu paraugi.
Covid-19 analīžu paraugi. Foto: Evija Trifanova/LETA

Spānijas armija prognozē, ka gaidāmi vēl divi jaunā koronavīrusa uzliesmojumi, ziņo portāls "APnews".

Armijas ziņojums paredz "vēl divus epidēmijas viļņus" un, lai atgrieztos normālā dzīves ritmā, ka Spānijai vajadzēs "no gada līdz pusotram gadam".

Šo dokumentu piektdien, 8. maijā, publicēja Spānijas laikraksts "ABC".

"Rudenī vai ziemā būs otrais Covid-19 vilnis," teikts armijas ziņojumā, piebilstot, ka tas būs mazāk nopietns nekā sākotnējais uzliesmojums, pateicoties salīdzinoši augstākajai iedzīvotāju imunitātei un labākiem sagatavošanās darbiem.

Ja būs pieejama vakcīna, "iespējams, trešo vilni izdosies ierobežot," teikts paziņojumā.

Šo ziņojumu armija sagatavoja kā savu pandēmijas prognozi, lai tajā dalītos ar atbildīgajām iestādēm. Spānijas valdībai ir savi eksperti, kuri, ņemot vērā citu institūciju un ārējo ekspertu viedokli, pieņem galīgos lēmumus.

Spānijas premjers uzskata, ka vīrusa atgriešanās līdz vakcīnas izstrādei ir maz ticama.

Veselības aizsardzības ierēdņi Spānijā veic epidemioloģisko apsekojumu, lai noteiktu inficēšanās pakāpi, ieskaitot vairākus tūkstošus cilvēku, kuri ir viegli saslimuši ar klepu un paaugstinātu drudzi, bet ne reizi nav pārbaudīti. Tiek uzskatīts, ka vēl tūkstošiem cilvēku ir inficēti, bet neizrāda simptomus. Piektdien, 9. maijā, veselības ministrija paziņoja, ka medicīnas darbinieki apsekojuma pirmajā nedēļā ir paņēmuši asins paraugus no vairāk nekā 46 000 cilvēku. Kopumā plāno pārbaudīt 60 000 - 90 000.

Jau ziņots, ka no Covid-19 miruši vairāk nekā 26 000 spāņu. Spānija pār slimības uzliesmojumu ir ieguvusi kontroli un pamazām atvieglo ierobežojumus, lai sāktu ekonomikas atveseļošanu.

Spānijas armijai ir bijusi nozīmīga loma vīrusa apkarošanā un valsts ārkārtas stāvoklī, kas tika noteiks marta vidū. Tūkstošiem karavīru un militāro mediķu ir iesaistījušies lauka slimnīcas izveidē, pansionātu un transporta mezglu dezinfekcijā, kā arī pacientu un līķu transportēšanā.

Apsverot pasākumus, kas nepieciešami nākamajiem mēnešiem, armijas ziņojumā teikts, ka būtu ārkārtīgi svarīgi attīstīt kontaktu izsekošanas metodi, izmantojot mobilo tālruņu lietojumprogrammas. Spānija līdz šim to nav izdarījusi un paļaujas uz vietējo sabiedrības veselības klīniku tīklu, lai pārraudzītu turpmākos gadījumus.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu