"Friškas" nobāl! Kā izcept perfektus kartupeļus?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Tā patiesi ir vispasaules mūsdienu virtuves klasika un visu iemīļots ēdiens - cepti kartupeļi ir iemantojuši popularitāti ne tikai savas garšas dēļ, bet arī vienkāršās pagatavošanas dēļ. Tiesa, ne viss ir tik viegli, kā varētu šķist, vēsta portāls "Receptes".

Ja esi ceptu kartupeļu cienītājs un tev garšo, kad iekšpusē tie ir mīksti, bet ārpuse zeltaini kraukšķīga, ar nomizošanu, griešanu un cepšanu vien būs par maz.

Sāc ar nomizošanu un griešanu, kas arī ir svarīga - šķēlēm, salmiņiem vai daiviņām jābūt pēc iespējas vienāda izmēra. Lai arī cik jocīgi tas izklausītos, kartupeļi cepšanai ir īpaši jāsagatavo, lai tie nepārvērstos lipīgā masā.

Nomizoti un sagriezti kartupeļi ir jānomazgā. Un ne vienu reizi. Vismaz divas vai pat trīs, un tad jāizliek uz papīra dvieļa un jāļauj nožūt. Galvenais uzdevums – atbrīvoties no cietes un mitruma.

Pannā kartupeļi jāber tad, kad tajā ir sakarsēta augu eļļa bez smaržas un garšas.

Vēl divas svarīgas nianses: noteikti nevajadzētu pannā kartupeļus likt ar kaudzi, jo tie cepsies nevienmērīgi, būs grūti apgrozīt, kā arī vāks - to vari uzlikt tikai paša cepšanas procesa sākumā uz īsu brīdi, bet labāk izvairīties, jo, uzliekot vāku, sākas sautēšanās un kartupeļi var izjukt.

Kad pievienot garšvielas? Tad, kad kartupeļi jau ir gatavi, noteikti nevajag likt sāli cepšanas sākumā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu