Jūras spēki izglābj Norvēģijas kalnos nelaimē nonākušu Latvijas pilsoni (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Latvijas iestādes aizvadītajā nedēļas nogalē pildījušas starpnieku lomu, lai ar vietējiem glābšanas dienestiem palīdzētu Norvēģijas kalnos savainojumu guvušam Latvijas pilsonim, aģentūru LETA informēja Jūras spēkos.

Pagājušajā svētdienā Jūras spēku Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju no Norvēģijas Apvienotā glābšanas koordinācijas centra par to, ka Norvēģijā Latvijas pilsonis ar nepietiekamām angļu un norvēģu valodas zināšanām lūdz palīdzību viņa atrašanai un nogādāšanai drošībā.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs sniedza atbalstu, pildot informācijas starpnieka lomu starp cietušo un Norvēģijas glābšanas centru. Pēc tam, kad Latvijas iestāde bija precizējusi cietušā Latvijas mobilo sakaru tīkla numura atrašanās vietu, Norvēģijas glābšanas centrs uz notikuma vietu nosūtīja glābšanas vienības un helikopteru.

Ņemot vērā, ka nelaimes gadījums notika kalnos, Jūras spēki pieņēma lēmumu šo lietu tālākai koordinācijai nodot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

Pateicoties dienestu sadarbībai, cietušais Latvijas pilsonis atrasts un nogādāts medicīnas iestādē.

Cietušais kādā Norvēģijas ciematā bija izgājis no mājām un devies kalnos, kur paslīdējis un savainojies, tādēļ paša spēkiem nav varējis nokāpt no kalna. Kalnu kāpšanas aprīkojumu cietušais nav izmantojis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu