Titulētais pludmales volejbolists Araužu: Es gandrīz nomiru no Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marsiu Araužu
Marsiu Araužu Foto: www.fivb.org

Olimpiskās sudraba medaļas ieguvējs pludmales volejbolā 2008.gada olimpiskajās spēlēs Pekinā brazīlietis Marsiu Araužu atveseļojas pēc saslimšanas ar Covid-19 pēc tam, kad "gandrīz nomira", pirmdien vēsta tīmekļa vietne "insidethegames.biz".

Brazīlijas duets, kurā Araužu spēlēja kopā ar Fabiu Magaljaesu, 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudrabu, piekāpjoties vien pasaules ranga līderiem amerikāņiem Filam Dalhauseram un Todam Rodžersam, kurus toreiz sacensību pirmajā spēlē sensacionāli apspēlēja latvieši Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs.

46 gadus vecais brazīlietis sporta televīzijas raidījumā "Globo Esporte" pastāstīja, ka pēc inficēšanās ar vīrusu šobrīd ir uzlabojumi. Pagājušās nedēļas beigās viņš tika izrakstīts no pārbāztas slimnīcas Brazīlijas ziemeļaustrumu pilsētā Fortalezā, jo simptomi sākuši mazināties.

"Es gandrīz nomiru piektdienas vakarā," sacīja 2005.gada pasaules čempions. "Man joprojām ir grūti elpot, bet vismaz vairs nav drudža, varbūt tāpēc, ka lietoju medikamentus."

"Manas galvassāpes tagad ir mazinājušās, un es jūtu, ka stāvoklis uzlabojas," viņš piebilst. "Es esmu istabā un saņemu ēdienu zem durvīm. Tā ir traka situācija, taču es izdzīvoju, lietojot parakstīto medikamentu kokteili."

Brazīlija, kuru vīruss ārpus Eiropas un ASV skāris visvairāk, ir paziņojusi par vairāk nekā 11 000 nāves gadījumu un vairāk nekā 162 tūkstošiem saslimšanas gadījumu.

Nācija ātri kļūst par vienu no pasaules koronavīrusa karstajiem punktiem, un tiek norādīts, ka tās reakciju uz krīzi kavē esošās politiskās nepatikšanas.

Valsts prezidentu Žairu Bolsonaro nesen kāds britu medicīnas žurnāls raksturoja kā lielāko draudu Brazīlijas spējai veiksmīgi apkarot koronavīrusa izplatību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu