Unikāls interjera papildinājums! Internetā tirgo, iespējams, zagtus lidmašīnas salona krēslus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Bez Tabu

Aprīļa beigās lietotnē "Facebook" parādījās sludinājumi, kuros piedāvā iegādāties lidmašīnas salona krēslus. Sludinājumi izvietoti laikā, kad no vairākām nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīnām krēsli izņemti lidaparātu apkopju, kā arī sejas masku un respiratoru transportēšanas vajadzībām, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Lietotnes "Facebook" pašmāju virtuālajās tirgus vietnēs parādījās sludinājumi, kuros lietotājs Jānis piedāvāja iegādāties lidmašīnas salona krēslus. Sludinājums bija papildināts ar kādas mājas pagalmā iemūžinātiem krēsliem.

Uzdodoties par potenciālo pircēju, "Bez Tabu" žurnālists uzsāka saraksti ar pārdevēju Jāni, kurā tirgotājs informēja, ka divu krēslu komplekts maksā 75 eiro, trīs krēslu komplekts  – 100 eiro. Tāpat pārdevējs informēja, ka nodrošina piegādi. Pārdevējs sarakstē lika noprast, ka iespējams iegādāties ne vienu vien krēslu komplektu, taču pēc ilgākas iztaujāšanas pārdevējs saraksti pārtrauca. Arī sludinājumi tika izdzēsti.

Sludinājumu izvietošana internetā sakrīt ar laiku, kad no vairākiem nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" gaisa kuģiem krēsli dīkstāves periodā izņemti. 

"airBaltic" pārstāvis Didzis Rudmanis paskaidroja, ka no lidmašīnas krēsli izņemti salona apkopes vajadzībām. Apskatījis krēslu pārdošanas sludinājumu un tam pievienotos fotoattēlus, Rudmanis stāsta, ka savulaik konkrētā modeļa krēsli bijuši lidsabiedrības lidmašīnās.

"No "airBaltic" puses varam apstiprināt, ka sludinājumā esošie konkrētā modeļa krēsli savulaik tik tiešām tika izmantoti atsevišķās "Airbus A220-300" lidmašīnās. Tomēr pēdējo divu gadu laikā šie krēsli tika nomainīti pret jaunāku, uzlabotu modeli, līdz ar to mūsu flotē šādi krēsli vairs netiek izmantoti," viņš stāstīja.

Krēslu demontāžu veica uzņēmums "Samco", kas nodarbojas ar gaisa kuģu apkopi. Pēc krēslu demontāžas "Samco" uzņēmuma pienākums bija izpildīt lidmašīnu ražotā "Airbus" prasības attiecībā uz krēslu tālāko realizāciju. Vai šos krēslus drīkst tirgot internetā, nav zināms.

"Šobrīd lielākā daļa "airBaltic" "Airbus A220-300" lidmašīnu ir novietotas spārnu pie spārna Rīgas lidostā un gaida, kad atkal varēs pacelties virs mākoņiem. Tikai dažas no tām turpina veikt atsevišķus īpašos lidojumus, lai uz mājām atgādātu ārzemēs palikušos Baltijas valstu iedzīvotājus, kā arī transportētu uz Latviju sejas maskas un respiratorus medicīnas personālam," stāstīja Rudmanis . 

Tikmēr lidsabiedrības Tehniskajam departamentam šis ir saspringts darba laiks. Tehniķi turpina strādāt dienu un nakti, lai nodrošinātu, ka lidmašīnas ir teicamā tehniskā stāvoklī un gatavas atsākt regulāros lidojumus, tiklīdz tas būs iespējams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu