Pāragri mūžībā aizgājušā mūziķa Matīsa Runtuļa mamma: Dēls mocījās savā ķermenī un atrada izeju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Grupa "The Bubble Gum Explotion" (Matīss Runtulis)
Foto: Grupa "The Bubble Gum Explotion" (Matīss Runtulis) Foto: TVNET/Gints Bāliņš

6. maijā 29 gadu vecumā mūžībā devās daudzsološais mūzikas producents un multiinstrumentālists Matīss Runtulis (7.03.1991. – 6.05.2020.) jeb "Mr. Myster". Viņa mamma Sanita Tauriņa izdevumam "Privātā Dzīve" apliecināja, ka dēls izdarījis pašnāvību.

Vecāki izmaiņas Matīsa uzvedībā pamanīja tikai pirms pusotra gada, kad Matīsa garastāvoklis esot sācis strauji mainīties un viņš varēja sadusmoties par nenozīmīgiem sīkumiem. Sanita intervijā neslēpa dēla aizraušanos ar kaitīgajām vielām - viņam pietika ar nelielu devu, kas uzreiz iedarbojās uz nervu sistēmu.

"Viņa nervu sistēma bija ļoti cietusi, turklāt viņš pats bija ļoti jūtīgs, trausls cilvēks."

Kā skaidroja Sanita, dēla pēdējā dzīves gadā viņa ar vīru dēlu ļoti atbalstījusi, vedusi pie dažādiem speciālistiem, un arī pats Matīss esot cīnījies, lai viņam kļūtu labāk. Pēdējo savas dzīves mēnesi viņš dzīvojis laukos pie Sanitas māsas.

Tāpat mūziķa mamma atklāja, ka pēdējā laikā viņš esot kļuvis noslēgts, dzīvojis savā pasaulē. 

"Apbrīnoju dēla drosmi šo savu plānu novest līdz galam. Mēs varam domāt, ka dēmons uzvarēja viņu, bet, iespējams, tieši Matīss viņu piebeidza.

Dēls mocījās savā ķermenī un atrada izeju, lai cik nežēlīgi tas izklausītos," piebilda Sanita.

Jau ziņots, ka 7. maijā skumjo ziņu sociālajos tīklos pavēstījusi Matīsa mamma Sanita Tauriņa. Mūziķa tēvs ir Viktors Runtulis - tautā pazīstams arī kā “Cabaret” pasākumu rīkotājs.

Atvadīšanās no Matīsa notiks 12. maijā. 

Matīss jeb "Mr.Myster" muzikālo karjeru sāka kā ģitārists un gāja cauri dažādu žanru periodiem – pirmsākumi meklējami rokmūzikā, turpinot ar džezu un visbeidzot nonākot līdz elektronikai. Kompozīcijās dzirdami dzīvie instrumenti un skaņas, kuras mūziķis pats raksta, samplē un apstrādā. Dzīvās uzstāšanās vienmēr bija piedzīvojums, priekšnesumus bieži pavada video projekcijas, kā arī "Mr.Myster" labprāt dalīja skatuvi ar citiem izpildītājiem - pārsvarā džeza mūziķiem. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu