Pavisam iespējams, ka karaliene Elizabete II publiski vairs neparādīsies (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karaliene Elizabete II.
Karaliene Elizabete II. Foto: EPA / Scanpix

Karaliene Elizabete II un viņas vīrs jau gandrīz divus mēnešus nedzīvo savā oficiālajā rezidencē - Bekingemas pilī. Nu eksperti lēš, ka, ņemot vērā globālos veselības apstākļus, pastāv iespēja, ka karaliene vairs nepiedalīsies publiskos pasākumos, vēsta portāls "Daily Mail".

Kopš marta vidus 94 gadus vecā Anglijas karaliene Elizabete II kopā ar savu 98 gadus veco vīru, princi Filipu, atrodas pašizolācijā Vindzoras pilī. Tiek lēsts, ka pandēmijas ierobežojumi un draudi Viņas Augstības veselībai varētu radīt situāciju, ka Elizabete II vairs nepiedalās publiskos pasākumos. 

Oficiāli paziņots, ka Bekingemas pils tiek slēgta uz visu vasaras sezonu, tas nozīmē, ka karaliene visu vasaru plāno pavadīt pašizolācijā Vindzorā. Karalienes vecuma dēļ viņai ir stingri jāievēro pastiprināti drošības pasākumi.

Karaliskie rudens plāni joprojām ir neskaidri, un Viņas Majestātes Dienvidāfrikas turnejas, kas bija paredzēta oktobrī, liktenis joprojām nav zināms.

Bekingemas pils pārstāve sacīja, ka Viņas Augstība joprojām ikdienā ir ļoti aizņemta, ik nedēļu pieņemot audiences ar premjerministru pa tālruni, kā arī viņa turpina saņemt un parakstīt ikdienas "sarkano kasti" ar valdības dokumentiem.

Viņas pēdējais sabiedriskais pasākums bija Sadraudzības dienas dievkalpojums Vestminsteras Abatijā martā - tas bija arī prinča Harija un Meganas pēdējais oficiālais iznāciens kopā ar karalisko ģimeni.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu