Notikusi liela apmēra IT produktu zādzība. Uzņēmums par nozieguma atklāšanu sola 200 000 eiro (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Aizvadītajās brīvdienās Baltijas informācijas tehnoloģijas (IT) un risinājumu izplatītāja "Elko grupas" teritorijā notikusi liela apmēra zādzība. "Elko grupa" izsludinājusi līdz 200 000 eiro lielu atlīdzību par informācijas sniegšanu, kas varētu palīdzēt atklāt noziegumu, aģentūru LETA informēja "Elko grupa" korporatīvā mārketinga vadītāja Māra Skudra.

Uzņēmums arī aicina iedzīvotājus neiegādāties un nepārdot tālāk zagtās preces no uzņēmuma, tostarp, portatīvos datorus, procesorus, video un atmiņas kartes.  

Skudra skaidroja, ka noziedzīgais nodarījums organizētā grupā izdarīts aizvadītajā nedēļas nogalē, "Elko grupa" noliktavas telpās, biznesa parkā "Lidostas parks". Ielaušanās notikusi no blakus esošās noliktavas.  

Noliktavā uzglabātās preces bija pilnībā apdrošinātas, tāpēc neradīs būtisku ietekmi uz uzņēmuma darbību.

"Elko grupa" direktors Svens Dinsdorfs prognozēja, ka Baltijas un Austrumeiropas valstu tirgos šobrīd varētu ieplūst liels daudzums noziedzīgā ceļā iegūtas preces: mobilie tālruņi, portatīvie datori, procesori, video un atmiņas kartes. "Aicinām nekavējoties atsaukties visus nozarē strādājošos partnerus, ja rodas aizdomas par kādas preces izcelsmi. Pēc pieprasījuma varam sniegt nozagto preču sēriju numurus salīdzināšanai, tāpat arī jābrīdina, ka nozagtās preces tālākpārdošana ir nelikumīga un šo preču pārdevējiem vai pircējiem tā var tikt atsavināta," informēja vadītājs. 

Lai atklātu noziedzīgo nodarījumu, sadarbībā ar uzņēmumu pie izmeklēšanas aktīvi strādā Valsts policija, kā arī apdrošinātāju nolīgtie izmeklētāji. Atlīdzība 200 000 eiro apmērā ir spēkā gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām. 

"Elko grupa" lūdz sniegt jebkādu informāciju, kas saistīta ar nozieguma pasūtītāju, izpildītāju un atbalstītāju identitāti, atrašanās vietu, preču pārvietošanas maršrutu un preču piedāvājumiem no neautorizētiem izplatītājiem. 

LETA jau ziņoja, ka "Elko grupa" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 1,682 miljardi eiro, kas ir par 6,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga vairāk nekā divas reizes un bija 17,7 miljoni eiro.

"Elko grupa" reģistrēta 1993.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 9,785 miljoni eiro. "Elko grupa" pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam "Amber Trust".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu