No trešdienas darbu klātienē atsāk Rīgas kultūras iestādes, sporta bāzes un muzeji (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki parkā.
Cilvēki parkā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pamatojoties uz valdības pieņemtajām izmaiņām rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", no šodienas, 13. maija, darbu klātienē atsāks Rīgas pašvaldības kultūras iestādes un sporta bāzes, kā arī tiks nodrošināts klātienes mācību process pašvaldības pirmsskolās obligātā izglītības vecuma bērniem. 

Kā norāda Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā, pakāpeniski klātienes pakalpojumu sniegšanu, tostarp pasākumu organizēšanu un amatierkolektīvu nodarbības, atsāks tādas pašvaldības kultūras iestādes kā bibliotēkas, muzeji, koncertzāles, izstāžu zāles un kultūras centri. 

Pakalpojums tiks sniegts atbilstoši Kultūras ministrijas rīkojumā noteiktajām sanitārā protokola prasībām un saskaņā ar departamenta rekomendācijām kultūras iestāžu izmantošanai ārkārtējās situācijas laikā. 

Tāpat pakalpojumu sniegšanu klātienē atsāks Rīgas nevalstisko organizāciju nams, atļaujot un organizējot pasākumus, ievērojot noteiktos ierobežojumus. 

Rīgas pašvaldības sporta bāzes "Daugavgrīva", "Arkādija" un Rīgas Hanzas vidusskolas stadionu varēs izmantot Latvijas Futbola virslīgas klubu profesionālo sportistu treniņiem, ievērojot normatīvajos aktos un rekomendācijās noteiktos ierobežojumus. 

Tāpat no šodienas tiks sākta pakāpeniska Rīgas pašvaldības dibināto iestāžu apsaimniekošanā esošo sporta bāžu izmantošana, atļaujot līgumorganizācijām rīkot sporta treniņus, interešu izglītības un profesionālās ievirzes sporta nodarbības sertificēta sporta speciālista vadībā. Treniņu norise būs atļauta saskaņā ar departamenta apstiprināto kārtību iestāžu sporta bāžu izmantošanai ārkārtējās situācijas laikā. 

Profesionālās ievirzes sporta izglītības un interešu izglītības sporta programmu īstenošanu klātienē pakāpeniski sāks arī pašvaldības dibinātās izglītības iestādes, līdztekus saglabājot arī attālināta treniņu procesa norisi. 

Vienlaikus tiks nodrošināts klātienes izglītības process pirmsskolās obligātās izglītības vecuma bērniem. Jaunāka vecuma bērniem joprojām bērnudārzs būs pieejams dežūrrežīmā - dežūrgrupās. 

Kā ziņots, līdz 9.jūnijam Latvijā saistībā ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Līdz ar Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu mīkstināšanu no otrdienas tiek atļauti pasākumi līdz 25 cilvēkiem, savukārt to maksimālais pieļautais ilgums iekštelpās būs trīs stundas, kamēr uz āra pasākumiem laika limits neattieksies, ceturtdien lēma valdība.

Sporta treniņos vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti varēs pulcēties līdz 25 personām, ieskaitot sporta treniņa vadītāju un citus sporta darbiniekus, tomēr būs jāievēro savstarpēja divu metru distance.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu