Kā Nura kļuva par Nuru. Ēģiptiešu aktiera dēla skaļais dzimuma maiņas stāsts (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Deutsche Welle

Arābu programmā "JaafarTalk" viesojās ēģiptiešu aktieris Heshams Selims un viņa dēls Nurs, kurš veicis dzimuma maiņas operāciju, no sievietes pārtopot vīrietī. Šī bija viņu pirmā parādīšanās plašsaziņas līdzekļos, izraisot diskusiju vētru, ziņo portāls "Deutsche Welle".

Kaut kas nebija kārtībā jau viņas bērnībā. Mazā meitene nejutās kā meitene - ne fiziski, ne psiholoģiski. Nura bija vairāk attīstīta nekā citi viņas vecuma bērni, un nepievērsa uzmanību rotaļlietām, kuras viņai tika sniegtas. Lelles palika guļam stūrī. Nurai patika kaut kas cits - rotaļu pistoles un ložmetēji. Viņa vienmēr gribēja spēlēt kā zēni un ar zēniem.

Jau no paša dzīves sākuma Nura, slavenā ēģiptiešu aktiera Heshama Selima meita, nespēja samierināties ar savu  dzimuma identitāti, tāpēc pirms pieciem gadiem viņa nolēma mainīt savu bioloģisko dzimumu un kļūt par vīrieti.

Izšķirošs solis publiskajā telpā

Pēc "JaafarTalk" moderatora Jaafāra Abdula Karima teiktā, kopš tā laika Nuram ir notikušas atbilstošas ​​fiziskas pārvērtības, taču process vēl nav galā. Tāpat Nuram jāuzņem nepieciešamie hormoni visu turpmāko mūžu.

Pirmo reizi par savu dēlu Heshams Selims pastāstīja pirmdien, 4. maijā, vienā no Ēģiptes televīzijas kanāliem. Nākamajā dienā tēvs un dēls pirmo reizi kopā uzstājās plašsaziņas līdzekļos. Nurs izmantoja izdevību, lai pateiktos tēvam.

"Ja nebūtu tevis, tad nebūtu šobrīd arī manis. Tu man esi palīdzējis, cik vien iespējams, visas dzīves laikā," Nurs teica savam tēvam.

Raidījuma vadītājs viesim vaicāja, kā viņš jutās savā ādā agrāk, un ko pieredzējis bioloģiskā dzimuma maiņas laikā. 

"Ja godīgi, es bieži domāju par pašnāvību. Es domāju, ka esmu traks. Man šķita, ka nespēšu nodzīvot savu dzīvi, un es pats neredzēju savu nākotni - nav laulības, nav darba, nav nekā," atzina Nurs. 

Drosmīga atzīšanās un diskusijas tīmeklī

Kad Nuram bija 18 gadu, viņš nolēma uzticēties tēvam. Tas bija ļoti sarežģīts jautājums, bet tēvs saprata sava bērna vēlmi un viņu atbalstīja. Tomēr lielākajai daļai Ēģiptes sabiedrības pret bioloģiskā dzimuma izmaiņām iebilst. Transpersonu nevērība  bieži tiek atspoguļota varas iestāžu praksē - saskaņā ar oficiālajiem dokumentiem Nurs joprojām ir sieviete. Ne pasē, ne autovadītāja apliecībā Nura pašreizējais vīriešu dzimums nav norādīts. Viņš uztraucās, ka arī tagad viņam būs grūti atrast darbu.

"JaafarTalk" sociālo mediju kontos stāsts raisījis vairāk pozitīvu atsauksmju. 

"Es ļoti cienu šo tēvu par sava dēla pieņemšanu," rakstīja viens no raidījuma skatītājiem. 

"Viņš ir īsts vīrietis, jo rīkojās pareizi, nedomājot par citu cilvēku viedokli," piebilda cits skatītājs.

Cita komentāra autors ieskicēja situāciju ar transpersonām, kuras dažās valstīs neatbilst publiskajiem priekšstatiem par pieļaujamo. 

"Mēs ar sevi esam samierinājušies. Taču sabiedrība transpersonas turpina iebiedēt, cenšas viņus izolēt, kādu noved līdz pašnāvībai, bet citus mudina atteikties no sava lēmuma," viņa teica. 

"Daži no mums dzīvo bailēs, ka tiks atklāta mūsu patiesā identitāte. Tomēr problēma vienmēr sākas ar ģimeni," sacīja Nurs. 

Heshams Selims uzskata, ka viņa un Nura ciemošanās raidījumā palīdzēs transseksuāliem cilvēkiem sniegt to, kā trūkst visvairāk - sapratni.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu