"Cilvēki dzird to, ko dzird." Ģirģens mudina uzlabot komunikāciju ar sabiedrību, valdībai lemjot un paziņojot par ierobežojumu atvieglojumiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Ieva Leiniša/LETA

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) mudina uzlabot stratēģisko komunikāciju ar sabiedrību, valdībai lemjot un paziņojot par ārkārtējās situācijas ierobežojumu atvieglojumiem.

Ministrs šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē norādīja, ka patlaban svarīga ir valsts stratēģiskā komunikācija ar sabiedrību, jo cilvēki ir noguruši no ierobežojumiem.

Viņš norādīja, ka valdība 7. maijā nolēma atvieglot ierobežojumus ar zināmiem nosacījumiem, taču diezin vai sabiedrība uzzināja, ka patiesībā valdības rīkojums stājas spēkā tikai 12. maijā. 

"Primāri cilvēki dzird to, ko dzird. Diezin vai sabiedrība uzzināja, ka rīkojums stājas spēkā 12.maijā. Ja pieņemam dažādus atvieglojumus, tad nepaziņojam ātrāk nekā iestājas rīkojums. Ja 12.maijā iestājas, tad jāpaziņo 12 maijā," norādīja ministrs.

Ar minēto situāciju ir jārēķinās, līdz ar to ministrs aicināja atbildīgās amatpersonas un politiķus apsvērt uzlabojumus komunikācijā. Viņš pauda cerību, ka komunikācija ar sabiedrību tiks pārrunāta koalīcijas sanāksmēs.

Jau ziņots, ka valdība 7. maijā nolēma atvieglot vairākus ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus. Ierobežojumi stājās spēkā 12. maijā. No vakardienas Latvijā, piemēram, atļauts pulcēties līdz 25 cilvēkiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu